avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista vreo lege care ma obliga sa am cont bancar? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista vreo lege care ma obliga sa am cont bancar? Care este ...

Exista vreo lege care ma obliga sa am cont bancar? Care este legea care imi da dreptul sa refuz sa imi deschid un cont bancar?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:42, 17 Iunie 2023
Nici una. Dar fiti mai explicit ce problema aveti si in ce calitate, persoana fizica, persoana juridica ? Aici e sectiunea despre asociatii de proprietari.
Daca sunteti reprezentant asociatie de proprietari dupa cum ati inteles sa selectati sectiunea de postare,disp L nr 196/2018 va obliga sa deschideti cont bancar
ART. 20
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.
(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de
identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare
la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.
(3) Prin datele de identificare ale contului bancar menționate la alin. (2) se înțelege numele
titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala și codul IBAN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociatie de proprietari are conturile blocate. isi deschide ... romanul11 romanul11 O asociatie de proprietari are conturile blocate. Isi deschide un cont revolut (nu se stie pe ce nume), apoi solicita plata in acest cont. Se stie aceste ... (vezi toată discuția)
Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ... Dragutu Dragutu Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ce are in proprietate pe firma bine-nțeles câteva apartamente intr un bloc , poate fi ... (vezi toată discuția)
Refuz deschidere cont bancar asociatie proprietari wazz wazz asociatia de proprietari prin toti membrii sai: proprietari, presedinte, comisie cenzori, administrator imi refuza cererea de deschidere a contului bancar ... (vezi toată discuția)