avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Există precedent despre o persoana care se autoacuză ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Există precedent despre o persoana care se autoacuză si obține ...

Există precedent despre o persoana care se autoacuză si obține o pedeapsă cu sau fără executare și dacă există acea persoană poate fi incriminată din nou pentru aceleași fapte conform legii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poti fi condamnat pt o acceasi fapta de mai multe ori. Daca repeti fapta, sigur ca e alta fapta penala si persoana va raspunde penal pt acea alta fapta.
acest răspuns util
Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene
Articolul 50 - Dreptul de a nu fi judecat sau condamnat de două ori pentru aceeași infracțiune
Nimeni nu poate fi judecat sau condamnat pentru o infracțiune pentru care a fost deja achitat sau condamnat în cadrul Uniunii, prin hotărâre judecătorească definitivă, în conformitate cu legea.
acest răspuns util
Daca Gheorghe Popescu il omoara pe Ion Georgescu in 1993 si este pedepsit pentru asta, pe urma reiese ca Ion Georgescu este in viata, iar Gheorghe Popescu il omoara pe Ion Georgescu in 2023, sustinand ca deja a executat pedeapsa pentru asta, sunt doua infractiuni diferite faptic si nu, nu si-a executat pedeapsa, ci va primi din nou pedeapsa pentru omor.
acest răspuns util
Au existat astfel de situatii cand persoane vevinovate au fost condamnate ,au executat condamnari privative d eliberate si dupa ani de zile s-a demonstrat ca autor a fost alta persoana
Fata de dizertatia dv se pune intrebarea cum s-a probat in 1993 ca Gheorghe Popescu l-a omorat pe Ion Georgescu,care au fost mijloacele de proba??
acest răspuns util
Sa zicem ca Elodia Ghinescu e inca in viata. Complet improbabil, dar nu total imposibil. Sa zicem ca ea si-a urat sotul si fiul si a decis sa se razbune parasind tara pe ascuns si nedand niciun semn de viata. Si ca ea a trait pana acum sub o identitate falsa. Sau a fost sclava sexuala intr-o tara din Orient. Si la un moment dat reuseste sa scape din sclavie.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Doua condamnari pentru aceleasi fapte. adriansimo adriansimo Buna ziua, Ce se poate face cand un cetatean a fost condamnat, printr-o disjungere de dosare, de doua ori pentru aceleasi fapte. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Ne bis in idem wyli wyli Bună seara..pot fi condamnat de două ori pentru aceiași faptă..?!!! o dată pentru infracțiunea respectivă primesc 3 ani și a doua oară tot pentru ... (vezi toată discuția)
Cedo ne bis in idem Constanta Daniela Constanta Daniela Daca am primit si achitat amenda data pentru ca am trecut fara a declara la vama telefoane mobile (in aeroport)-in 2014,apoi mi s-a facut dosar penal si am ... (vezi toată discuția)