avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune ...

Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune a unui teren. In 2005 parintii au decedat. Pana acum nu s-a facut nici un demers de acceptare a succesiunii. Suntem 3 frati inregistrati in rol la primarie. Nu detinem nici un titlu de proprietate, nici un act care sa ateste ca parintii au detinut terenul respectiv, doar ce este trecut la primarie. Pe acel teren parintii au locuit mai bine de 50 de ani pana in 2005 cand au decedat apoi am locuit noi cei 2 frati pana in prezent si altul la azil. Astazi am fost la primarie sa deschidem procedura de succesiune intru-cat 2 frati doresc sa renunte la dreptul de succesiune si sa ii ramana unuia.
2 probleme au aparut:
prima: terenul propriu zis este de 3 ori mai mare decat are primaria in rol.
a-doua-a problema: unul dintre frati este caz social, primaria il intretine la azil de aproximativ 10 ani deoarece nici unul dintre frati nu are posibilitatea sa-l intretina, neavand copii de asemenea. De la primarie ne-au spus ca daca noi facem succesiunea si el renunta la ea, trebuie sa-l luam acasa si sa platim din urma tot ce a platit primaria pana acum sau daca nu primaria ramane cu partea lui.
Va rog daca cunoasteti o rezolvare a situatiei. Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de lamuriri. Fratele are discernamant, dar nu are picioare si nu se poate ingriji nimeni de el intru-cat nici noi nu avem o situatie buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mirelaaa28 mirelaaa28 Buna ziua! am si eu o problema mai complicata legata de o succesiune a unui teren. In 2005 parintii au decedat. Pana acum nu s-a facut nici un demers de ... (vezi toată discuția)
Tutore - mostenire andryzs andryzs [b]Tutorele[/b] ( la persoane care se incadreaza in categoria de persoane handicapate cu gr.I de invaliditate care necesita protectie sociala si au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Soția a decedat. am un băiat major și o fata de 35 ani cu ... Gicarosca Gicarosca Soția a decedat. Am un băiat major și o fata de 35 ani cu gradul I grav de handicap ( retard mental sever epilepsie etc) cum pot face taxa de succesiune la ... (vezi toată discuția)