Soția a decedat. Am un băiat major și o fata de 35 ani cu gradul I grav de handicap ( retard mental sever epilepsie etc) cum pot face taxa de succesiune la urmatoarele:
Soția a moștenit o casa și un teren agricol la tara în urma taxei de succesiune după decesul tatălui mama și fratele ei au renunțat;
Am un autoturism înmatriculat pe numele ei pe care vreau să-l trec pe numele meu pentru a-l păstra;
Are o anumita suma în pilonul II deae pensii;
Menționez ca ea a fost asistenta personal al fiicei iar acum am deschis actiune pentru a prelua eu tutela.
Întrebarea este cum pot prelua masina pe numele meu și casa la tara vrem sa vindem nu o mai pot întreține în situația actuala . Va mulțumesc anticipat,
Cu deosebita stima
Trebuie sa faceti succesiunea in urma sotiei. Dupa ce se face inventarul bunurilor si se stabilesc mostenitorii, respectiv cotele succesorale ale fiecaruia puteti face un partaj voluntar sa preluati ce bunuri veti dori.
Pt fata dvs insa va trebui numit un curator special pt mostenire, dvs nu puteti avea dublu rol, adica si tutore al fetei si sa fiti si mostenitor alaturi de aceasta, cu atat mai mult cu cat doriti sa preluati bunuri din succesiune.
De asemenea va trebui sa aveti incuviintarea instantei de tutela pt a vinde bun apartinand persoanei asupra careia se va institui tutela speciala.
Nu sunt lucruri f grele, insa va trebui sa o luati pas cu pas si sa va inarmati cu rabdare pana veti rezolva toti pasii.