avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Daca la sedinta adunarii de proprietari s-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Daca la sedinta adunarii de proprietari s-a votat ...

Buna ziua,
Daca la sedinta adunarii de proprietari s-a votat impotriva maririi sumei pe care o dam catre curatenie, se poate supune din nou la vot la noua sedinta care este peste 3 luni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Prerogativa incheierii de contracte de prestari de servicii/de angajare cu c.i.m./etc, apartine comitetului executiv. Acest com. ex. a fost ales in AG a membrilor si le-ati dat aceste prerogative, da?
Pai acum, dvs. veniti si discutati/hotarati in AG, alte date ale contractelor incheiate.
Va dau un exemplu - pentru ca dvs. nu dati amanunte (cine va face curatenie- firma, personal angajat?).
1. Firma incheie cu asociatia un contract de prestari de servicii cu drepturi si obligatii pentru fiecare parte. La cap. sume, se negociaza suma de 100 lei/luna. Dupa o perioada, din nenumarate motive, firma notifica asociatia ca incepand cu data de ... suma pe care o datoreaza asociatia sa fie de 150 lei pe luna.
Voi ce faceti? Tineti o AG si nu sunteti de acord, da?
Care sunt consecintele? De obicei firma isi i-a catrafusele si va lasa fara serviciul de curatenie. Mai departe, com. ex. cauta o alta firma, nu gaseste decat una care pentru serviciul prestat, cere 200 lei/luna... Este mai bine?
2. Daca aveti personal angajat cu c.i.m., asociatie este obligata sa urmareasca politica salariului minim brut pe tara garantat in plata - astfel ca ceea ce hotarati voi in AG este egal cu zero, da?
Asadar, hotarati-va!
Succes!
Nelamurirea mea eeste cat de legal este sa faci sedinta din 3 in 3 luni pana adunarea decide acea marire. Daca s-a votat o data ca nu se doreste marirea este corect peste 3 luni sa faci sedinta si sa supui iar la vot aceeasi chestiune (nu e vb de alta firma, in acest caz da, este normal sa se faca sedinta din nou). Multumesc
Asta este treaba voastra. Poti convoca AG de trei ori pe zi si-o data noapte - daca nu aveti ce face...
Eu v-am informat ca nu este nevoie de hot. AG pentru a modifica valoarea unui contract, de care o fi el, da?
Spuneti-mi, ati inteles ceva din ce am scris in primul mesaj?
Ce fel de contract aveti acolo, cu firma de curatenie sau angajati cu contract individual de munca?

Adam Grecu a scris:

Poti convoca AG de trei ori pe zi si-o data noapte -

Adynare generala conform dispozitii L nr 196/2018 nu se poate convoca
de trei ori pe zi

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate supune din nou la vot într-o altă adunare generală
Adunarea generală convocată în primul trimestru al anului se numește adunare generală „ordinară”.
Adunările generale ulterioare se numesc adunări generale „extraordinare ” și se convoacă în condițiile art. 47 alin. 4 din legea 196/2018, care folosind pluralul „ adunările generale extraordinare” nu restricționează nici numărul acestora și nici intervalul dintre ele.
Având în vedere dispozițiile art. 53 lit. c „ adoptă, modifică sau revocă hotărâri ” o adunare generală extraordinară poate să revoce hotărârea celei anterioare și să aprobe printr-o altă hotărîre majorarea tarifului pentru curățenie cu condiția modificării corespunzătoare a BVC.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! astazi locatarii blocului in care locuiesc au primit ... Nola Nola Buna ziua! Astazi locatarii blocului in care locuiesc au primit instiintarea ca salariul cenzorului a fost marit cu rata inflatiei, fara a se specifica vreun ... (vezi toată discuția)
Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)