Buna ziua,
Daca la sedinta adunarii de proprietari s-a votat impotriva maririi sumei pe care o dam catre curatenie, se poate supune din nou la vot la noua sedinta care este peste 3 luni?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Prerogativa incheierii de contracte de prestari de servicii/de angajare cu c.i.m./etc, apartine comitetului executiv. Acest com. ex. a fost ales in AG a membrilor si le-ati dat aceste prerogative, da?
Pai acum, dvs. veniti si discutati/hotarati in AG, alte date ale contractelor incheiate.
Va dau un exemplu - pentru ca dvs. nu dati amanunte (cine va face curatenie- firma, personal angajat?).
1. Firma incheie cu asociatia un contract de prestari de servicii cu drepturi si obligatii pentru fiecare parte. La cap. sume, se negociaza suma de 100 lei/luna. Dupa o perioada, din nenumarate motive, firma notifica asociatia ca incepand cu data de ... suma pe care o datoreaza asociatia sa fie de 150 lei pe luna.
Voi ce faceti? Tineti o AG si nu sunteti de acord, da?
Care sunt consecintele? De obicei firma isi i-a catrafusele si va lasa fara serviciul de curatenie. Mai departe, com. ex. cauta o alta firma, nu gaseste decat una care pentru serviciul prestat, cere 200 lei/luna... Este mai bine?
2. Daca aveti personal angajat cu c.i.m., asociatie este obligata sa urmareasca politica salariului minim brut pe tara garantat in plata - astfel ca ceea ce hotarati voi in AG este egal cu zero, da?
Asadar, hotarati-va!
Succes!
Nelamurirea mea eeste cat de legal este sa faci sedinta din 3 in 3 luni pana adunarea decide acea marire. Daca s-a votat o data ca nu se doreste marirea este corect peste 3 luni sa faci sedinta si sa supui iar la vot aceeasi chestiune (nu e vb de alta firma, in acest caz da, este normal sa se faca sedinta din nou). Multumesc
Asta este treaba voastra. Poti convoca AG de trei ori pe zi si-o data noapte - daca nu aveti ce face...
Eu v-am informat ca nu este nevoie de hot. AG pentru a modifica valoarea unui contract, de care o fi el, da?
Spuneti-mi, ati inteles ceva din ce am scris in primul mesaj?
Ce fel de contract aveti acolo, cu firma de curatenie sau angajati cu contract individual de munca?
robert1958
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da se poate supune din nou la vot într-o altă adunare generală
Adunarea generală convocată în primul trimestru al anului se numește adunare generală „ordinară”.
Adunările generale ulterioare se numesc adunări generale „extraordinare ” și se convoacă în condițiile art. 47 alin. 4 din legea 196/2018, care folosind pluralul „ adunările generale extraordinare” nu restricționează nici numărul acestora și nici intervalul dintre ele.
Având în vedere dispozițiile art. 53 lit. c „ adoptă, modifică sau revocă hotărâri ” o adunare generală extraordinară poate să revoce hotărârea celei anterioare și să aprobe printr-o altă hotărîre majorarea tarifului pentru curățenie cu condiția modificării corespunzătoare a BVC.