avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducerea primariei Onești, vrea să ne oblige să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducerea primariei Onești, vrea să ne oblige să preluăm ...

Conducerea primariei Onești, vrea să ne oblige să preluăm noi asociațiile de proprietari, incasadea gunoiului. Cum putem refuza acest lucru?.
Si cum se doreste, mai exact, a se realiza operatiunea de obligare ? Asociatiile de proprietari nu sunt in subordinea primariei.
Nu numai la Onesti se discuta aceasta problema. Iata la Iasi, aceeasi lucru...
Nu cred ca ar putea sa ne oblige printr-o HCL, dar mai stii?
In cazul acesta societatea de salubritate (la Iasi este in curtea primariei si se intelege...) ar putea da afara 20-30 de incasatori de teren, intr-adevar ar face si alte economii, dar ar scadea pretul/persoana? Ma tem ca NU. Acum, la noi costul salubrizarii este de aprox. 22 lei/pers.
Din ce stiu eu, la Onesti taxa de salubritate se achita ca si impozitele. Posibil sa nu se colecteze suficient, dar asta nu inseamna ca trebuie sa muti problema in ograda altuia.
Regulamentul pentru taxa de salubrizare e la pagina 38:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2023
latka, utilizator
Este o varianta legal posibila, in Bucuresti colectarea gunoiului este o cheltuiala inclusa in cheltuielile de intretinere...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o varianta legala, insa duce la "vinatoarea de persoane" in condominii si la tot felul de situatii la limita si in afara legii. Te vad vecinii ca ai musafiri (esti o persoana mai sociabila, nu ca locuiesc mai multi acolo) , pac, X-ulescu trebuie sa aiba luna asta trecute 2 persoane in plus. Fara nici o justificare legala, ci pe vorbe. Legea 196/2018 nu ofera un cadru de "aproximare", totul devine o chestiune pur subiectiva.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Roi asociatie trebuie avizat de judecatorie ? Angela Lazarov Angela Lazarov Asociatia noastra este infiintata in anul 2000; avem Hot.Jud si Staut. Intrebare : suntem obligati sa actualizam statutul conform noii legi ? ROI -ul ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare asociatie propietari UserClaudia UserClaudia Buna ziua. As avea nevoie de consilierea dumneavoastră cu privire la o problema cu care ma confrunt. Am achiziționat de curand un duplex care face parte ... (vezi toată discuția)