avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Se refuza returnarea unei rame ce nu poate fi folosita ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Se refuza returnarea unei rame ce nu poate fi folosita ca inlocuitor

Buna ziua! Recent rama pe care o aveam la ochelari mi-a cedat. Am fost la clinica oftalmologica unde merg de obicei ca sa dau comanda de rama. Personalul nu mi-a gasit rama, dar ai sugerat sa imi caute o alta rama pe care sa se potriveasca lentilele. Mi-au spus ca imi vor trimite si poze cu ramele disponibile insa nu s-a intamplat. Cand am sunat sa vad ce se intampla mi-au spus ca lentilele au fost montate pe rama. Acum numai de rama nu ma mai intereseaza. Problema este ca nu mai vad deloc cu ochelarii. Ca de exemplu, intind mana sa sting becul dar acesta nu e la distanta aproximata vizual, plus ca simt ca imi forteaza ochii sa se uite sui. Personalul mi-a spus ca trebuie doar ma obisnuiesc cu iei.

Am incercat de 2 ori sa-i returnez. Este clar ca diferenta vine din faptul ca nu este aceeasi rama si valorile nu se mai potrivesc. Personalul nu s-a gandit absolut deloc ca asta avea sa se intample si nu mi-au spus nimic. Efectiv refuza sa primeasca retur pe motiv ca au fost montate lentilele pe rama si nu mai sunt noi.

Ce ma sfatuiti sa fac? Ar putea protectia consumatorului sa intervina in aceasta situatie?

De asemenea din cauza ca nu mai vedeam bine, m-am hotarat sa fac un consult si am aflat si ca timp de 3-4 ani mi s-au prescris dioptrii mult mai mari cu diferente de respectiv 0.75 si 0.50. Lucru care mi-a extentuat ochii mai mult decat ar fi trebuit. In plus m-am trezit si cu o problema la nivelul nervilor optici.

Ce parere aveti? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ochelari purtati un an de zile cu dioptriile lentilelor inversate menphis234 menphis234 Buna ziua, Anul trecut am fost la un magazin de ochelari cu o reteta de la medic. Mi s-au facut ochelarii dar se pare ca mi-au fost inversate dioptriile ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)
Dilema cu ochelarii florinf69 florinf69 Buna ziua, Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie. Pe data 06.09.2016 am fost la un consult ... (vezi toată discuția)