avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Utilizare drepturi de autor pt denumirea firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Utilizare drepturi de autor pt denumirea firmei

In conditiile in care o firma are inregistrata marca la OSIM, firma poate stabili valoarea acestei imobilizari necorporale pentru a fi operata ca intrare in patrimoniu ? sau trebuie sa apeleze la o evaluare facuta de catre o persoana autorizata in acest sens?

Ce fel de atestare au evaluatorii care au dreptul sa faca astfel de operatii?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 13:44, 27 Ianuarie 2010
Prin simplul fapt al inregistrarii marcii pe numele si pe seama firmei, dreptul asupra marcii face parte din patrimoniul firmei.

In cea ce priveste evaluarea, aceasta se poate face si de catre firma respectiva care isi poate evalua singura acest drept de autor, iar numai in masura in care aceasta valoare ar fi contestata se cere parerea unui evaluator extern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie domeniu internet turcalexandra turcalexandra Cum se inregistreaza in contabilitate achizitia unui domeniu de genul www.copil.ro ? E serviciu sau cum e considerat? Multumesc (vezi toată discuția)
Ce sunt activele imobilizate? mariamem mariamem Daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti va rog ca nu ma pricep deloc la contabilitate, ce sunt activele imobilizate si la ce folosesc? Si ce reprezinta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si amortizare marci Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Am o speta: Societatea vinde produse parafarmaceutice si isi inregistreaza la OSIM marci pentru anumite produse comercializate. In urma acestei ... (vezi toată discuția)