Buna ziua! As avea o intrebare in legatura cu urmatoarea problema. Situatia mea e urmatoarea: intr-o zi am parcat pe interzis fara sa imi dau seama si am primit comunicare cu care m-am dus la politia locala sectorului 6. Am primit ulterior procesul verbal la domiciliu si am platit amenda respectiva. In urmatoarea zi am primit din nou la domiciuliu un proces verbal care descria aceasi fapta (descrierea faptei, data, locul si agentul contastator erau la fel), dar cu data si numar de inregistrare diferite. Am sunat la cei de la politia locala a sectorului 6 si mi-au spus ca ei nu pot anula un proces verbal si ca ar trebui sa contest in instanta cel de-al doilea proces verbal. Ati putea sa ma ghidati putin si sa imi spuneti cum as putea proceda? (ce trebuie sa contina contestarea si unde sa o trimit)
Pe principiul de drept conform caruia nimeni nu poate fi sanctionat de 2 ori ptr aceeasi fapta, puteti formula plangere contraventionala impotriva pv . Exista pe net model care il puteti adapta situatiei dv, prezentand situatia de fapt si aspectul platii amenzii atasand atat primul pv , chitanta de plata a amenzii si al doilea pv care doriti ca instanta sa il anuleze. Atasati o taxa judiciara de timbru de 20 lei si depuneti plangerea la judecatoria din circumscriptia teritoriala locului unde a fost incheiat pv sau cea de domiciliu. Chemati in judecata Unitatea administrativ teritoriala prin primar si emitentul actului contestat
Este necesar sa fiu reprezentat de un avocat sau sa merg fizic in instanta? Sau pot trimite eu documentele necesare prin posta si voi fi anuntat ulterior de decizie?
Daca va pricepeti, nu e nevoie nici de avocat, nici de prezenta fizica in instanta. Totusi, se pare ca nu. Asa ca , macar platiti un avocat pentru redactarea plingerii contraventionale.
Pentru redactarea unei plangeri contraventionale este necesar sa prezentati situatia de fapt, sa argumentati in drept problema dumneavoastra, sa solicitati administrarea probatoriului, cu atasarea documentelor de care intelegeti sa va folositi, atasati taxa de timbru, iar daca doriti, puteti solicita judecarea cauzei si in lipsa.