avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua procese verbale pentru aceasi amenda de parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua procese verbale pentru aceasi amenda de parcare

Buna ziua! As avea o intrebare in legatura cu urmatoarea problema. Situatia mea e urmatoarea: intr-o zi am parcat pe interzis fara sa imi dau seama si am primit comunicare cu care m-am dus la politia locala sectorului 6. Am primit ulterior procesul verbal la domiciliu si am platit amenda respectiva. In urmatoarea zi am primit din nou la domiciuliu un proces verbal care descria aceasi fapta (descrierea faptei, data, locul si agentul contastator erau la fel), dar cu data si numar de inregistrare diferite. Am sunat la cei de la politia locala a sectorului 6 si mi-au spus ca ei nu pot anula un proces verbal si ca ar trebui sa contest in instanta cel de-al doilea proces verbal. Ati putea sa ma ghidati putin si sa imi spuneti cum as putea proceda? (ce trebuie sa contina contestarea si unde sa o trimit)
Pe principiul de drept conform caruia nimeni nu poate fi sanctionat de 2 ori ptr aceeasi fapta, puteti formula plangere contraventionala impotriva pv . Exista pe net model care il puteti adapta situatiei dv, prezentand situatia de fapt si aspectul platii amenzii atasand atat primul pv , chitanta de plata a amenzii si al doilea pv care doriti ca instanta sa il anuleze. Atasati o taxa judiciara de timbru de 20 lei si depuneti plangerea la judecatoria din circumscriptia teritoriala locului unde a fost incheiat pv sau cea de domiciliu. Chemati in judecata Unitatea administrativ teritoriala prin primar si emitentul actului contestat
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Este necesar sa fiu reprezentat de un avocat sau sa merg fizic in instanta? Sau pot trimite eu documentele necesare prin posta si voi fi anuntat ulterior de decizie?
Daca va pricepeti, nu e nevoie nici de avocat, nici de prezenta fizica in instanta. Totusi, se pare ca nu. Asa ca , macar platiti un avocat pentru redactarea plingerii contraventionale.
Buna ziua!

Pentru redactarea unei plangeri contraventionale este necesar sa prezentati situatia de fapt, sa argumentati in drept problema dumneavoastra, sa solicitati administrarea probatoriului, cu atasarea documentelor de care intelegeti sa va folositi, atasati taxa de timbru, iar daca doriti, puteti solicita judecarea cauzei si in lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,sotul a primit amenda pentru depasirea vitezi,in procesul ... mary50 mary50 Buna seara,sotul a primit amenda pentru depasirea vitezi,in procesul verbal scrie ca intro zona cu limita de viteza 50Km/h desi indicatorul arata doa viteze. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru vandalizare razvy91razvan razvy91razvan as dori sa stiu dupa cat timp intra o amenda la impozit si daca imi pot radia masina fara sa platesc amenda daca nu au trecut 15 zile de la data intocmiri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost anulat ... Cod1999 Cod1999 Buna ziua, In urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost anulat un proces verbal cu titlu de amenda contraventionala. Insa la cererea restituirii sumei de ... (vezi toată discuția)