Buna ziua. Pentru partaj judiciar este obligatoiru parcurgerea etapei prealabila de mediere in cazul in care partile nu se inteleg si una dintre parti nu este interesata si nici nu vrea sa se prezinte sau sa dea declaratie de renuntare . CE ESTE DE FACUT
Procedura de informare obligatorie în mediere a fost declarata neconstituțională cu ani de zile în urma, medierea fiind o procedură voluntară. Daca nu puteți rezolva amiabil singura soluție este instanta .Discutați cu un av pt a intelege ce variante aveți,ce costuri presupun,durata etc.
Procedura prealabilă consta în informarea privind procedura de mediere și nu în medierea propriu-zisă. Deci neconstituționalitatea a vizat doar acest aspect și nu medierea ca procedură. Medierea este o procedură legală și constituțională, prezentând numeroase avantaje pentru justițiabili. De pildă, în cazul unui partaj, reducerea cu 50% a taxei judiciare de timbru.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E benefica medierea daca ar avea succes, va scuteste timp si bani, puteti incerca sa ajungeți la un acord prin mediere. Nu e obligatorie insa , parcurgerea acestei etape.
Procedura medierii
emil6702
Buna seara
Mai exista spete pt care medierea este obligatorie? Ma intereseaza in particular in cazul raspunderii civile delictuale/daune morale.
Va multumesc (vezi toată discuția)