avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. S-a făcut succesiunea după defunct. După ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. S-a făcut succesiunea după defunct. După câteva ...

Buna ziua.
S-a făcut succesiunea după defunct. După câteva luni am aflat că mai este ceva cont deschis pe numele defunctului și un automobil după care nu s-a făcut succesiunea. Am cerut la notar sa se facă supliment. Cealaltă parte nu dorește să se dezbată suplimentul pentru succesiune. Am fost sunata de la cabinetul notarial spunandu-mi sa mă prezint sa se închida suplimentul și să plătesc taxele aferente deschiderii suplimentului. Dacă cealaltă parte refuza sa se prezinte, am eu obligația să mă prezint și să achit onorariul?
Suplimentul a fost deschis de secretara notarei, nu de notar. Notarul îmi spune că nici nu știa că s-a deschis supliment până acum câteva zile.
Dacă nu mă prezint la notar ce se poate întâmpla?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:39, 21 Iunie 2023
Daca nu va prezentati la notar se inchide dosarul privind suplimentul fara sa fie realizat suplimentul la certificatul de mostenitor si nu veti avea acces la cont si la masina. Nu inteleg ce legatura are cu cealalta parte..probabil aveti in vedere si alti mostenitori. Avand in vedere ca dumneavoastra ati facut cerere privind suplimentul la cerificatul de sucesiune normal ar fi sa reveniti asupra cererii si sa renuntati la cerere daca nu doriti sa fie emis suplimentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea notarilor publici nr. 36/1995
Art. 119.
...
(2) Cu acordul tuturor moştenitorilor, notarul public poate relua procedura succesorală, în vederea completării încheierii finale cu bunurile omise din masa succesorală, eliberând un certificat de moştenitor suplimentar.

(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) se prezumă acordul pentru eliberarea unui certificat suplimentar de moştenitor al moştenitorului care, legal citat nu îşi manifestă opunerea.

(4) Citaţia va cuprinde enumerarea bunurilor pentru care s-a solicitat suplimentarea masei succesorale şi dreptul moştenitorului de a se opune la eliberarea certificatului de moştenitor suplimentar.

(5) Opoziţia va fi motivată şi se va depune până la termenul fixat pentru dezbaterea cauzei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii masa succesorala zziizzuu zziizzuu Buna ziua, Bunicul meu a decedat in urma cu 6 luni si avea 2 proprietati, un apartament (pe care exista CF) si o casa pe care exista doar un titlu de ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ddenisa ddenisa daca la masa succesorala s-a omis o proprietate se anuleaza succesiunea respectiva sau se deschide o alta succesiune pe proprietatea uitata? (vezi toată discuția)
Boala alzheimer mostenitor 22chiajna 22chiajna Vreau sa fac o suplimentare pentru actele de moștenire. dupa tatăl meu decedat acum 25 ani. Suntem 3 moștenitori din care mama (care are 94 ani) are ... (vezi toată discuția)