avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie la limita de varsta gresita?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie la limita de varsta gresita?

tatal meu a iesit la pensie anticipat pana in data de 1 septembrie 2009 avand pensia de 550 lei ,cand a primit decizie de pensionare la limita de varsta (1.09.09) in valoare de 75 .
pana in acest moment el primeste tot 550 pensie,mai putin in aceasta luna in care a primit o diferenta de 80 de lei ptr luna ianuarie cica , am fost la casa de pensii si cei de acolo mi-au spus ca astia sunt banii pe care trebuia sa-i primeasca deoarece astia batrani nu se uita ca nu stiu ce formula este acolo in decizie si ca nu trebuie sa primeasca acei 200 (750 decizia - 550 pensia primita pana in ianuarie ) ci doar astia 80lei diferenta de punctaj
eu nu sunt matematician dar cand vine o decizie in care specifica ca de la data de 1.09.2009 primesti pensia de 750 lei !!! si tu primesti pensia de 550 in fiecare luna parca lipsesc niste bani destul de multi parerea mea !
Ma poate ajuta cineva cu o explicatie mai desteapta ca eu sunt || cu logica statului :#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:22, 27 Ianuarie 2010
Contestati decizia la instanta de judecata(tribunal)! Acolo se poate rezolva problema.
putineanu a scris:
tatal meu a iesit la pensie anticipat pana in data de 1 septembrie 2009 avand pensia de 550 lei ,cand a primit decizie de pensionare la limita de varsta (1.09.09) in valoare de 75 .

Va rog sa precizati:
-ce scrie la pct. B din decizie, respectiv "o pensie de asigurari sociale de ....." (cuantumul) si data cu care au fost stabilite drepturile;
-ce scrie la pct. D din decizie, respectiv care este data cu care se va face plata drepturilor de pensie.

Vreti sa spuneti ca tatal dvs. beneficia de o pensie anticipata (partiala?) in cuantum de 550 lei si, incepand cu 01.09.2009, a trecut la limita de varsta iar cuantumul actualei pensii este de 750 lei?

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensie inger_parasit2013 inger_parasit2013 Buna ziua , intrebare : Mama mea a primit decizie de pensie (pentru limita de varsta) pe care scrie asa: B) - pesnie de asigurari sociale , total drepturi ... (vezi toată discuția)
Pensie partial anticipata laidy dy laidy dy [b]Buna ziua, Tatal meu beneficiaza de o pensie partial anticipata(01.10.2008 data depunerii dosarului-08.01.2009 sosirea deciziei) avand o penalizare de ... (vezi toată discuția)
Decizie privind acordarea pensiei lucas80 lucas80 Buna seara, v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu o situatie referitoare la calculul deciziei privind acordarea pensiei pentru limita de varsta, din luna ... (vezi toată discuția)