avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, drepturi succesorale

Buna ziua,
Legat de drepturile succesorale am nevoie de un sfat, s-a mai schimbat legea in cazul in care sunt mai multi succesori, iar un succesor a incheiat contract de vanzare cumparare cu singurul parinte ramas pe parti de casa? Dar in prezent cand parintele e imobilizat in pat, el nu vrea sa isi intre in atributiuni?
Doar mama mea o ingrijeste 24/7, este normal? Ceilalti 2 frati, putin spre deloc.

Bunica a lasat testament pe ultima ei parte, sa se imparta la mama si celalalt frate. Normal ca in testament scrie ca trebuie sa o ingrijesti. Dar ceilalti 2 frati nu fac nimic.
Eu am auzit ca legea s-a schimbat astfel sa previna ca unii sa isi scrie mai mult pe numele lor, si chiar daca au facut-o deja, statul imparte egal orice ar fi?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
Khianti, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum e mai bine... assiris assiris Parintii doresc sa-mi transfere o mostenire. Cum e mai bine sa o faca pentru a nu avea eventuale urmari din partea altor rude (frati, surori) in instanta - ... (vezi toată discuția)
Pamant la asociatie lary_alexandra2 lary_alexandra2 In cazul in care tata a decedat si am ramas 3 frati si mama cine are dreptul sa ridice de la ferma (unde pamantul este dat in arenda)cerealele?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei gaby09 gaby09 BUNA SEARA !MA NUMESC GABRIEL SI AS DORI SI EU DACA SE POATE UN SFAT IN LEGATURA CU SUCCESIUNEA DUPA DECESUL MAMEI.MAMA MEA A DECEDAT ACUM 4 ANI SI NU SA FACUT ... (vezi toată discuția)