Buna ziua,
Sunt mandrul administrator al unui SRL de consultanta IT.
Sunt la inceput de drum, in sensul ca firma e deschisa de ceva vreme, dar abia acum ma ocup serios de ea, asa ca nu prea am experienta.
As avea doua intrebari la care as aprecia mult un ajutor din partea dumneavoastra:
1. Ca si SRL de consultanta IT din Romania, pot lucra cu contractori freelanceri? Mai exact, am gasit pe cineva interesant si priceput, care lucreaza cu fiverr.
Si daca da, mai exact cum pot face asta? Mai exact, eu voi avea lucrari in Romania, voi factura clienti pentru servicii de consultanta IT, si, de o parte dintre servicii ma voi ocupa eu, iar o parte le voi externaliza.
E OK sa colaborez cu freelanceri, si daca da, mai exact cum?
2. Voi crea sisteme informationale(calculatoare, PC-uri mai exact). Clientul imi va plati in avans si banii pentru sistem, dar si banii pentru munca mea.
Care ar fi conditiile legale ca si drept al consumatorului, mai exact in cate zile dupa primirea produsului se poate razgandi clientul?
Si daca se razgandeste, va trebui sa ii returnez toti banii inapoi? Sau pot pune in cotract anumite clauze prin care sa imi ramana macar o parte din comision?
Cu alte cuvinte, clientul cumpara prin mine un sistem in valoare de 10.000 EUR + 30% comisionul meu = 13.000 EUR, valoare totala. 10.000 EUR reprezinta valoarea pieselor, 3000 EUR reprezinta valoarea muncii mele.
Daca el se razgandeste, pot pune anumite clauze prin contract prin care OK, returnam piesele la producatori, am recuperat cei 10.000 EUR, ti-ai luat banii pe piese inapoi, dar...
Avand in vedere faptul ca am muncit saptamani sau chiar luni de zile la sistemul tau, sa iti returnez doar o parte din cei 3000 de EUR, sa zicem ca, si in cazul in care zlientul se razgandeste, mie tot sa imi ramana 1500 de EURO.
Este o intrebare ipotetica, sper sa nu se razgandesasca nimeni, dar ideea e sa nu ajung sa muncesc degeaba timp de cateva luni bune. Si nu e munca usoara.
Momentan nu am clienti, dar, fiind la inceput, incerc si eu pe cat posibil, sa ma familiarizez cu tot felul de situatii, ca sa nu fac greseli pe parcurs.
Va multumesc frumos pentru tot, sunteti minunati!