avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Divort cu un copil minor

Eu si sotul meu ne-am despartit in fapt in 2019, cand baiatul nostru avea 11 luni. Sotul este cetatean American si a parasit Romania in 2019. A venit in vizita in 2020 de ziua copilului. Din 2020 nu a vazut copilul care are acum 4 ani si jumatate.

Anul trecut am intentat divort si am cerut autoritate parinteasca exclusiva. Abia l-au gasit pe sotul meu in America dar a ignorat cererea de divort. Anul asta a venit in Romania, si a intentat si el divort pt autoritate parinteasca comuna. Asadar st 2 procese pe rol care se vor comasa.

In ultimii 3 ani, inca sotul meu a recunoscut in nenumarate randuri ca a fost violent cu mine in prezenta copilului pana cand a parasit domiciliul in 2019. Pot sa folosesc asta ca proba a violentei domestice in instanta?

In plus, el spune si ca a trimis bani pentru copil insa a trimis bani pe un cont de paypal care nu era pe numele meu si nu cunosc parola... In ultimii 3 ani nu a avut un domiciliu stabil sau un loc de munca stabil si au avut loc numeroase abuzuri verbale, psihologice si emotionale prin intermedioul retelelor de socializare, cat si amenintari.

Acum vrea autoritate comuna si vizitare cu 2 weekenduri pe luna sa ia copilul. Baiatul meu nu il cunoaste...

Imi puteti spune ce sanse sunt sa obtin autoritate exclusiva?

Va spun si ca sotul meu vrea o intelegere pe autoritate comuna si vizitare cu minorul la domiciliul lui si as dori parerile dumnevoastra...

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
irinatracy2020, utilizator
Șanse sa obțină drept de vizita are,șanse sa obțineți autoritate exclusiva sunt reduse probabil ,, custodia comuna"va fi soluția.Daca aveți av discutați cu aceste ,e în măsura sa știe detaliile spetei dvs,dacă nu aveți angajați va de urgenta.Sunt n variante posibile și totul depinde de probele administrate astfel ca sfaturile sunt orientative..
Multumesc pt raspuns. Data fiin violenta lui verbala si lipsa stabilitatii locative, eu insist pe autoritate exclusiva, pt ca nu ma simt deloc in siguranta cu el si ma straduiesc sa demonstrez asta cu tot ce pot. In plus, copilul meu ar fi traumatizat sa se duca la un strain practic pe care nu il place si cu care nu vrea sa stea fara mine... ca sa nu mai spun ca i-am cerut in 3 mailuri sa imi semneze pt gradinita si alte nevoi ale copilului si m-a ignorat total...

Am avocat, si el are avocat si o sa fie o lupta in instanta care va continua cel mai probabil cu apel...
Nu va duceti cu gandul in apel ca mai este mult pana acolo si mai ales pentru ca probele cele mai solide trebuie sa le faceti acum in fond.

Discutati cu avocatul stategia, sunt anumite linii directoare pe care trebuie sa mearga. de exemplu faptul ca minorul nu isi cunoaste tatal e un plus pt dvs, dar nu trebuie absolutizat. Se poate merge pe un program progresiv in care minorul sa se acomodeze . E dreptul ambilor, tata si fiu, de a se bucura unul de altul.

Insa acest aspect. alaturi de altele cum ar fi lipsa de coloborare in acesti ani. desconsiderarea dvs, comportamentul violent etc Sunt aspecte care trebuie sa contureze caracterul lui ca om si ca parinte si sa mergeti pe lipsa de implicare, de cunoastere a nevoilor copilului etc. Clar nu va avea locuinta la tata, clar va exista program, singura dezbatere e despre autoritatea parinteasca.

Discutati totul cu avocatul angajat.
multumesc frumos, da, discutia este in principiu pe autoritatea parinteasca... asa voi face. weekend placut:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Buna, am nevoie de un sfat. sunt in pregătirea divorțului de ... Logosmagda Logosmagda Buna, am nevoie de un sfat. Sunt in pregătirea divorțului de soțul meu cu care am 2 copii, adolescenti. Am aflat că soțul meu merge din când in cand la ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Maldivevisfrumos Maldivevisfrumos Buna seara. Soțul meu a plecat de acasă pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fata deloc ( i a trimis fetei de ... (vezi toată discuția)