Buna ziua,sunt cu sotul meu de 19 ani,de 4 ani suntem cununati civil si religios.dupa nunta , am cumparat o masina in rate ,dand si avans cu bani castigati. masina este pe numele sotului , el fiind sofer de mai mult timp ca sa platim mai putin asigurarea. intrebarea este: in caz de despartire (divort) masina si ce am achizitionat impreuna raman lui? menționez ca avem si 2 copii. in afara de acea masina mai avem una cumparata tot impreuna insa nu eram cununati.
in primul rand, nu mai scrieti cu majuscule, ne rupeti ochii.
ce ati cumparat in timpul castaoriei e bun propriu, i se va atribui lui si va fi obligat sa va dea sulta, jumatate din valoarea actuala a masinii.
Daca bunul a fost cumparat in timpul casatoriei se considera bun comun si se imparte la 2 ( o vindeti si fiecare cu partea lui, ramane unuia si celalalt ii plateste jumatate din valoare celuilalt...), depinde cum va intelegeti, amiabil sau prin instanta...
Cealalata masina pe numele cui este?
O puteti trece ca bun comun ( va ajuta un notar cu aceste informatii) si la fel, o impartiti in caz de divort sau ramane mostenire copiilor.