avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNA ZIUA,SUNT CU SOTUL MEU DE 19 ANI,DE 4 ANI SUNTEM ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNA ZIUA,SUNT CU SOTUL MEU DE 19 ANI,DE 4 ANI SUNTEM CUNUNATI ...

Buna ziua,sunt cu sotul meu de 19 ani,de 4 ani suntem cununati civil si religios.dupa nunta , am cumparat o masina in rate ,dand si avans cu bani castigati. masina este pe numele sotului , el fiind sofer de mai mult timp ca sa platim mai putin asigurarea. intrebarea este: in caz de despartire (divort) masina si ce am achizitionat impreuna raman lui? menționez ca avem si 2 copii. in afara de acea masina mai avem una cumparata tot impreuna insa nu eram cununati.

- formatare text -
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AMIM , utilizator 14:29, 22 Iunie 2023
in primul rand, nu mai scrieti cu majuscule, ne rupeti ochii.
ce ati cumparat in timpul castaoriei e bun propriu, i se va atribui lui si va fi obligat sa va dea sulta, jumatate din valoarea actuala a masinii.
Daca bunul a fost cumparat in timpul casatoriei se considera bun comun si se imparte la 2 ( o vindeti si fiecare cu partea lui, ramane unuia si celalalt ii plateste jumatate din valoare celuilalt...), depinde cum va intelegeti, amiabil sau prin instanta...
Cealalata masina pe numele cui este?
O puteti trece ca bun comun ( va ajuta un notar cu aceste informatii) si la fel, o impartiti in caz de divort sau ramane mostenire copiilor.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
Ionut.ion, utilizator
Cealalta masina este tot pe numele lui ,tot impreuna am luat-o insa nu eram casatoriti civil si religios atunci. Va multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Despre divort la notar Elena_Aurelia Elena_Aurelia Vreau sa divortez,nu ne mai intelegem si avem doar 7 luni de cand am facut nunta si 4 ani de cand suntem impreuna,avem doar o masina luat impreuna dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj după o perioadă de 10 ani împreună, din care cinci în concubinaj: cum se împart bunurile? alex201888 alex201888 Buna ziua, am si eu niste nelamuriri, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai concise. Caz concret: sunt foarte aproape de un viitor divort, nu se ... (vezi toată discuția)