avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, la concentrația de 0,09 în aerul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, la concentrația de 0,09 în aerul respirat ,pana ...

Bună ziua, la concentrația de 0,09 în aerul respirat ,pana la ieșirea rezultatului la sânge poți conduce ? Se eliberează dovada înlocuitoare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristimarius , utilizator 12:29, 23 Iunie 2023
Articolul 111
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și d), la art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 102 alin. (4) din prezenta ordonanță de urgență, precum și în cele menționate la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337,art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.
[ link extern ]

Nu puteti conduce.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati solicitat recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, după recoltare trebuia sa vi se elibereze o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru cel mult 15 zile, a carei valabilitate intra în vigoare la 24 de ore de la cea de-a două recoltare de mostre biologice.
Pai la art. 111 alin. 3 din OUG 195/2002 scrie cu totul altceva, ca e fara drept de circulatie. E contraventie conform 102/3/a .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din redactare inteleg ca a fost la prelevare de mostre biologice.
Conf. Art. 192 HG1391/2006
(1) Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic, i se reține permisul de conducere dacă valoarea concentrației este de cel mult 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulație, dacă nu dorește recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în condițiile stabilite la art. 194 .
(2) Când conducătorul vehiculului solicita recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta va fi însoțit de polițistul rutier la cea mai apropiată instituție medicală autorizata sau instituție medico-legala, iar după recoltare i se va elibera o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru cel mult 15 zile, a carei valabilitate intra în vigoare la 24 de ore de la cea de-a două recoltare de mostre biologice.

Da ,i s a prelevat sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, o singura proba nu doua , urmând ca să ajungă rezultatul de la medicina legala, polițistul de la circulație rutiera I a spus ca poate conduce după 24 de ore încă 15 zile ,dar politia locala a spus ca nu avea cum sa I se elibereze ,m ar interesa direct legea care prevede acest lucru pentru a i arata !

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. un tânăr oprit de poliția anti drog,test,negativ,control ... Cristina Zaha Cristina Zaha Bună dimineața. Un tânăr oprit de poliția anti drog,test,negativ,control ,zero droguri. Totusi este dus pentru prelevate probe biologice pentru ca \"avea ... (vezi toată discuția)
Eroare aparat drager si recoltare probe sange adina constantin adina constantin buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu ... (vezi toată discuția)