avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl meu împreună cu fratele său ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl meu împreună cu fratele său (ambii decedați) ...

Bună ziua!
Tatăl meu împreună cu fratele său (ambii decedați) dețineau o suprafață de teren agricol de aproximativ 2 ha în prezent nelucrat. De câțiva ani primesc înștiințare de la organul fiscal pentru plată impozitului aferent chiar dacă nu am titlu de proprietate asupra acestui teren.
Întrebare: În calitate de urmaș sunt obligat să plătesc datoria părintelui decedat câte Fisc? Dacă nu plătesc, îmi poate face organul fiscal poprire pe bunurile personale (de exemplu pe venitul din salariu încărcat pe cardul bancar)?
Cum pot renunță la acel teren?
.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:20, 26 Iunie 2023
Nu puteți sa renunțați numai la acel teren.
Dacă nu aveți pretenții la succesiunea tatălui și nu va interesează absolut niciun bun rămas de la tata, puteți renunță la moștenire.
Cu mențiunea ca renunțarea este totala și privește toate bunurile prezente și viitoare.
Dacă nu doriți sa renunțați, da, în calitate de moștenitor va trebui sa achitați și datoriile.
Pentru celelalte bunuri (casă, teren intravilan) am făcut deja succesiune. Acest teren se află într-o altă localitate și sunt dispus să renunț la el. Eventual prin donație. Ce trebuie să fac?
Nu îl puteți vinde/dona pana ce nu va achitați datoria.
La notar va trebui sa prezentați un certificat de atestare fiscala pe zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune irinafil irinafil Succesiunea se accepta la data la care a decedat persoana sau la data depunerii cererii de succesiune la notar. (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiunea obligatorie olyy23 olyy23 Buna ziua ,bunicul meu a decedat in 1974 iar bunica mea a decedat in februarie 2011,bunica mea nu a facut succesiunea, am vorbit cu o prietena care mi-a spus ... (vezi toată discuția)