avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat din curtea apartamentului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat din curtea apartamentului

Bună ziua.
In data de 04 06 2023noaptea,un vecin a pătruns în curte și a furat cheile pe care soțul meu le pusese într-un loc ferit pentru a le avea la îndemână a doua zi deoarece erau multe, grele și îi era greu să le poarte cu dânsul.Trebuie să precizez că acțiunea se petrecea în curtea unui alt apartament proprietate a noastră decât cel în care locuim amândoi.Cu vecinul respectiv,,cadru MAI tânăr pensionar,suntem într-un litigiu mai vechi și a fost de mai multe ori violent la adresa noastră.
Toată acțiunea tipului s-a înregistrat pe camerele noastre video.Când fură.imaginea nu este foarte clară,dar se vede totuși că este dânsul ,apoi se vede traseul lui până când a intrat în holul apartamentului lui.
Când a ieșit din curtea mea sărind gardul de la mine la înca doi vecini, a ocolit blocul și a zvărlit cheile pe niște garaje vecine.Cheile sunt si acum acolo,probabil.Am depus plângere penală pentru furt calificat.Faptul că a zvârlit cheile l-am constatat după două săptămâni pe filmul înregistrării.
Intrebare::dacă se urcă cineva pe garaje și găsește cheile ,în ce condiții acest fapt poate fi probă în dosar? Până ajunge procurorul să dispună percheziția acolo,,,trec luni de zile și apoi dacă făptașul află s-ar putea să se urce dânsul și să le ia înaintea noastră.
Deci: cine poate fi martor credibil? Pe cine pot aduce să vadă ce se găsește? Poate un executor judecătoresc?sau o altă autoritate? Vă rog ajutați-mă,tipul ne terorizează de circa 18 luni,noi suntem în vârstă și bolnavi.
Vă mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
maiincolo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:20, 28 Iunie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e treaba dvs sa cautati cheile si nici sa investigati, sa se ocupe politia ca e treaba lor sau ar trebui sa fie, numai ca trebuie pistonati.
Doar daca vreti sa mai recuperati din chei, le puteti lua, ca altfel ramaneti fara ele.
Fapta pensionarului e de furt calificat, indiferent ce a facut cu cheile qpoi. Ce nu înțeleg eu, e de ce vreti sa le cautati cu martori, faptul ca le gaseste sau nu pe garaje, nu inseamna nimic. Important e sa se dovedească ca el le fura.
Aveti avocat? E important sa se ocupe , sa urmareasca cursul cercetărilor. Si dvs va puteti inscrie in audienta la procurorul de caz.
Nu va faceti insa, prea mari sperante.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alt sfat, dintre multe altele similare - Nu va faceti mari sperante, dar pistonati, pistonati, poate pistonand, "organele" isi fac treaba. Pistonati-i (cu scuzele de rigoare ca ii pistonati), POATE rezolvati ceva. Nu conteaza pentru nimeni ca veti cheltui bani si nervi cu avocatul. Observ o tendinta generala a forumistilor de a explica intrebatorilor ca nu au ce face, trebuie avocat, trebuie sa pistoneze etc.
Poate ca dl "cadru MAI tânăr pensionar" are mult timp liber si ii vin diverse idei belicoase. Ar fi bine daca legea ar prevedea masuri prin care unii sa-si consume energia in exces. Sunt atat de multe gunoaie / plastice pe care nu le strange nimeni...
Deh, Romania... plina de domni si de doamne...
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Observ o tendinta generala a forumistilor de a explica intrebatorilor ca nu au ce face, trebuie avocat, trebuie sa pistoneze etc."

Cam de ce credeti ca se intampla asta? Oare de ce credeti ca nu e invers gen" aveti incredere in politia romana, se va cerceta si veti avea un rezultat cat de curand?
Se intampal pt ca in multe cazuri " se cerceteaza" pana intervine prescriptia raspunderii penale, de aia.
Pana nu pistonezi, pana nu faci plangere pt tergiversare, nu prea se misca. Oricum, cazuri si cazuri.

Pe pariu ca nu se va intampla nimic in acest caz.
De aia zic, sa mearga sa culeaga cate chei gaseste ca cu alea ramane.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Am angajat un bun avocat și vom pistona.Altfel ne așteaptă zile grele,făptașul nefiind cu discernamântul chiar întreg.Si,conform definiției din psihiatrie,este un psihopat tipic: egofilie ambițioasă,psihoplasticitate morbidă exacerbată de condițiile de mediu...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
maiincolo, utilizator
E o camera așa sofisticata că se vede acțiunea acelui om și la mare distanță?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai ... cyp80myr cyp80myr Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai sunt în viață! După moartea bunicului meu(2005), bunica împreună cu fratele i-au cedat mamei ... (vezi toată discuția)
Proces granituire - furt GHMA GHMA Buna seara.Sunt in proces cu vecinii ptr ca gardul pe care l-au facut lau facut la mine in curte (granituire).Gardul pe care lau facut este foarte scurt cca ... (vezi toată discuția)
Când o persoană intră într-o curte de unde încearcă să sustragă bunuri, dar până la urmă le abandonează, este tentativă de furt sau tentativă de furt calificat prin violare de domiciliu? viorelv viorelv Dacă o persona intră impunând de o poarta care se deschide sor fiinf doar lipita într-o o curte de unde incearca sa sustragă bunuri dar până la urmă ... (vezi toată discuția)