avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces granituire - furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces granituire - furt

Buna seara.Sunt in proces cu vecinii ptr ca gardul pe care l-au facut lau facut la mine in curte (granituire).Gardul pe care lau facut este foarte scurt cca 1.20m.Acum pe acolo nepotul vecinilor mi-a furat un motor din curte.Ajutati-ma sa-mi securizez proprietatea.Cu granituirea nu am terminat,sunt 2 ani de proces,credeam ca geometria o stapanim.Acum in continuuarea procesului pot adauga si furtul,poate reusesc se inched procesul si sa fac un gard omenesc?Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: GHMA , utilizator 10:22, 9 Iulie 2014
Pentru furt trebuie să depuneți plângere penală.Procesul pentru grănițuire este unul civil.
Buna ziua.Cu granituirea sunt la apel.Pentru furt am sesizat deja politia si au stabilit faptasii,unul din ei fiind chiar nepotul vecinilor care locuieste la aceeasi adresa.Problema mea este ca asa cum este normal,sa-mi recuperez prejudicial din furt,sa construiesc gardul exact acolo unde este stabilit prin actul de proprietate,gard care trebuie sa intruneasca si conditia de securizare a locuitei,implicit a bunurilor.
Intrebarea este,pot aduce si aceasta cercetare penala in cadrul procesului de granituire pentru a urgenta finalizarea?Mentionez ca s-au facut masuratori topo si s-a stabilit ca acest gard cu inaltimea de 1,20m este deviat de la razorul initial,pagubindu-ma cu 10mp,gard care este inestetic, si nu indeplineste cele 2 conditii ale sale,acelea de a securiza si de a pastra intimitatea
Incercati pe calea ordonantei presedintiale sa obtineti acest drept justificand ca aveti probleme cu furturile de la vecini.
V-at dat aceasta idee fara sa cunosc cazul dvs., dar ar trebui sa vorbiti cu avocatul dvs. care si cunoaste toate probleme si va poate sfatui cum ar fi cel mai bine sa procedati.
va multumesc mult ptr raspunsul dumneavoastra.Seara buna
In sfarsit s-a incheiat procesul cu granituirea,rezultatul este ca a ramas exact ca in prima instanta cu totusi ca eu am adus martori,expertiza topografica,am fost furat prin acest gard ca si inexistent.Cele 3 judecatoare ca si dormeau,pacat,stiam ca dreptatea este oarba,nu si somnoroasa.Poate ma invata cineva cum sa abordez aceasta problema,eu nu vreau 1cm de la vecin,vreau doar sa fac gardul acolo unde trebuie.Am sa revin cu amanunte imediat ce vb cu avocatul care l-am avut si in urma discutiilor pe care le voi avea si cu alti avocati,voi allege pe cineva care sa ma reprezinte,pacat ca si avocatii sunt ca si masinile,unii mai buni altii mai putin,ptr ca greseala este plecata de la judecatorie,acolo unde primul avocat a considerat ca nu mai are obiectii ptr apel.

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu - impotriva cui formulez plangerea? mitel_68 mitel_68 Buna ziua Am un conflict cu un vecin in ce priveste aliniamentul unui gard dintre noi pe o portiune de cca 10 m.Acesta a refacut un gard intrand la mine cca 40 ... (vezi toată discuția)
Prescriptie -vechiul cod civil Vuck Vuck Buna ziua, in urma cu aproape trei ani am avut un proces cu un vecin cu privire la granituirea propietatilor. S-a stabilit linia de hotar si totodata au fost ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva sau tulburare de posesie? Tudor Popa Tudor Popa Buna ziua, Doresc sa refac aliniamentul unui gard de separatie cu un vecin. Acum cca. 5 ani, fostul proprietar ( cel de la care am cumparat terenul in urma cu ... (vezi toată discuția)