avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare abuziva sau Tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare abuziva sau Tulburare de posesie?

Buna ziua,
Doresc sa refac aliniamentul unui gard de separatie cu un vecin. Acum cca. 5 ani, fostul proprietar ( cel de la care am cumparat terenul in urma cu 2 ani ) a avut probleme grave de sanatate si a lipsit cateva luni de la proprietate.
Cand s-a intors, a gasit cca. 15 m de gard nou, construit de vecinul sau, acum vecinul meu. Desigur, noul gard "rupe" un colt din terenul meu.
Din fericire, terenul are cadastru facut in 2010 si se vede clar aliniamentul initial.
Doresc sa refac linia de separatie in primul rand din cauza formei in zig-zag de acum, a ceea ce era candva linie dreapta.

Va multumesc pentru consultanta,
Cu stima,
Tudor Popa
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Tudor Popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tudor Popa , utilizator 13:11, 1 August 2019
Buna seara,
Daca nu va intelegeti CIVILIZAT atunci va adresati instantei printr-o actiune in granituire.
Consultati un avocat, se pare ca veti avea nevoie.
Buna ziua,
Va multumesc pentru sfat! Pana la urma cred ca varianta cea mai sigura este actiunea in instanta deoarece actul persoanei a fost intentionat si sigur nu va renunta amiabil...
O intrebare, daca sunteti amabil: exista perioade de prescriptie pentru aceste situatii? Daca da, sub ce categorie poate fi inregistrata actiunea in instanta, pentru evitarea lor?

Cu stima,
Tudor Popa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu - impotriva cui formulez plangerea? mitel_68 mitel_68 Buna ziua Am un conflict cu un vecin in ce priveste aliniamentul unui gard dintre noi pe o portiune de cca 10 m.Acesta a refacut un gard intrand la mine cca 40 ... (vezi toată discuția)
Temei cedo - drept de propietate Vuck Vuck Buna ziua. In urma unor procese de granituire s-a ajuns ca justitia romana sa stabilieasca o linie de granituire in zig zag intre mai multe terenuri, aceasta ... (vezi toată discuția)
Proces granituire - furt GHMA GHMA Buna seara.Sunt in proces cu vecinii ptr ca gardul pe care l-au facut lau facut la mine in curte (granituire).Gardul pe care lau facut este foarte scurt cca ... (vezi toată discuția)