avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Temei CEDO - drept de propietate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Temei CEDO - drept de propietate

Buna ziua. In urma unor procese de granituire s-a ajuns ca justitia romana sa stabilieasca o linie de granituire in zig zag intre mai multe terenuri, aceasta linie ocolind niste pomi aflati pe linia de hotar cu un alt vecin.
In urma expertizelor si a declaratiilor martorilor s-a stabilit ca reclamantii au ocupat teren de la parati( subsemnatul) iar alegerea de instante s-a facut pe o linie de granituire care incalca cel mai mult dreptul meu de propietate si al celuilalt parat
Ma intereseaza sa fac o cerere catre CEDO dar nu am gasit decat temeiul incalcarii dreptului meu de propietate in conventie. Ma ajutati va rog?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vuck , utilizator 17:08, 13 Februarie 2014
Primul Protocol Aditional la CEDO (Conventia Eur.a Dr. Omului), art. 1
NOTA: cererea nu va fi admisa in principiu si nu va ajunge la completul de judecata daca nu ati epuizat toate caile de atac interne aplicabile (hotararea sa fie ireocabila).
De asemenea, trebuie sa nu fi trecut mai mult de 6 luni de la ultimul recurs in tara (hotararea pronutata in ultima cale de atac interna).
Multumesc, sunt in termenul de 6 luni de la recursul motivat. In esenta au fost doua variante de granituire intre 3 propietati, una in linie dreapta in acord cu martorii si una in zig zag :))) dupa niste pomi . In ambele variante se incalca dreptul meu si al altui parat, vecin, dar in varianta aleasa de granituire pierdeam ce-a mai mare suprafata. Sunt curios judecatorii romani cand isi fac vilele le fac cu zidurile strambe?
A doua varianta in linie dreapta, motivata si cu calculul suprafetelor de teren la toti vecini a fost pur si simplu ingnorata de instantele romane.
Stimat forumist,

Privitor la cauze de proprietate, în ceea ce privește litigiile purtate între particulari, în primul rând, se cer identificate violări ale Art. 6 al Convenței - dreptul la un proces echitabi, deoarece, sub acest tărâm constatându-se încălcări, ca regulă.

La redactarea unei aplicații de Curte Europeană, mai este nevoie să aveți în vedere că Instanța din Strasbourg nu este o instanță de recurs la nivel european, ci judecă strict violări ale drepturilor și libertăților apărate de Convenția Europeană. Prin urmare, nu trebuie să faceți un fel de recurs în care să criticați soluția Instanțelor naționale, chinuindu-vă să o motivați în dreptul Convenției,ci este necesar să existe violări ale acestui document, în mod clar.

Cu stimă.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie -vechiul cod civil Vuck Vuck Buna ziua, in urma cu aproape trei ani am avut un proces cu un vecin cu privire la granituirea propietatilor. S-a stabilit linia de hotar si totodata au fost ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva sau tulburare de posesie? Tudor Popa Tudor Popa Buna ziua, Doresc sa refac aliniamentul unui gard de separatie cu un vecin. Acum cca. 5 ani, fostul proprietar ( cel de la care am cumparat terenul in urma cu ... (vezi toată discuția)
Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)