Buna seara. Am o mare dilema, sper sa ma ajute cineva. Incerc sa fiu cat mai scurt posibil.
E vorba de un act notarial, o succesiune facuta (intentionat?!) gresit, succesiune care astazi notarul refuza anularea acesteia, ne-a sfatuit sa ne adresam instantelor civile si sa il dam in judecata. Sustine ca doar asa s-ar putea anula.
Rezumat; mama mea, impreuna cu fratele si matusa mea sunt verisori cu alti trei verisori. Bunicul meu a avut un frate, acesta din urma avand trei copii, ceilalti trei verisori. Mama celor doi frati, strabunica mea si respectiv bunica celor 6 verisori decedeaza acum ceva ani, insa nu lasa testament nimanui pe casa. Aceasta impreuna cu sotul avea o casa batraneasca in posesie si cateva terenuri. Dupa decesul acestora ceilalti trei verisori fac un act de succesiune in care apare doar tatal lor, nu si fratele lui, bunicul meu.
Intrebare: este nevoie sa anulam acest act de succesiune de pe terenuri ptr. a putea incepe procedura de a obtine actul de succesiune pe casa? Unii avocati sustin ca nu, notarul cu problema ca da.
Nu mai stiu ce sa cred. Procesul nu ar fi o problema insa in orasul nostru un proces civil dureaza minim 4 ani. (2 ani pana primesti nr de dosar cu prima sedinta publica, inca 1-2 desfasurarea). Multumesc mult!
Daca un mostenitor nu e inclus desi trebuia, certificatele de mostenitori ale celorlalti trebuie anulate si da, numai in instanta.
Mergeti la un avocat sa vedeti ce sanse aveti pt un proces. Conteaza de ce nu a fost înclus bunicul sau ce era.
Nu știu în ce oraș locuiți dar întrebați și alți avocați.. Mai sunt greve,probleme de personal,volum mare de munca procesul poste dura 2,3 ani cu tot cu apel dar termenele menționate de dvs sunt exagerate..
Nu stiu daca va amintiti de mine, am mai discutat aici. Am proces, avocatul a depus documentatia pe 12 septembrie 2022, acum o luna am primit informarea ca primul termen il avem pe 11 ianuarie 2024. Abia atunci incepe procesul, care va dura minim 2 ani pe civil pe proprietati/spete cu asociatiile de proprietari.
Locuiesc in Suceava, totul e la vedere si pe portalul Just.
Chiar îmi pare rău să aud ,se depășește orice termen. ,,normal" de solutionarea unui litigiu
Probabil explicații se găsesc dar nu e în regula nici pt justitiabili nici pt avocați..