avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi acționată in judecată? Acum 5 ani am făcut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi acționată in judecată? Acum 5 ani am făcut o înțelegere ...

Pot fi acționată in judecată?
Acum 5 ani am făcut o înțelegere verbală cu niște prieteni, sa folosesc apartamentul lor, să plătesc utilitățile fără să aibă alte pretenții. Menționez că apartamentul rămase moștenire de la copil care murise în accident. Am locuit acolo, am reparat tot ce era defect, mobilier, înlocuit mașina de spălat, reparat acoperiș că ploua , era la etajul 4, zugrăvit debara+ balcon și multe servicii făcute ptr ei care ne-a costat timp și bani cheltuiți. Acum după ce le-am predat apartamentul, au adus niște acuze nefondate, printre care și o acuză de furt, mai precis că i-am înlocuit un monitor. Fapt care m-a deranjat, pentrucă nu este adevărat, eu dețin poze și demonstrez că acel monitor stă acolo pe birou de 5ani. Au fost niste discuții între noi, ei de fapt vroiau să -mi ceară chirie pentru perioada cât am stat la ei, 100 de Euro pe luna. I-am dat 6200 Euro, i-am virat in cont, i-am trimis op-ul, numai să ne lase în pace. Dar ne hartuie in continuare și acum mai vor cate 150 de euro pe lună, ar fi vb de 9600 euro. Menționez că nu am făcut nici un contract cu ei, menționez că ei nu mai sunt proprietarii apartamentului că l-au donat la o nepoată, că la un moment dat le-a fost frică că le poate fi confiscat de un asigurator. Ar putea să mă acționeze în judecată?
Da, va pot actiona in judecata, de fapt nepoata sau reprezentantul ei poate face asta pentru ca ei nu mai sunt proprietari, pentru a cere evacuarea dvs., alt motiv nu vad.

Pot inventa un motiv sau incerca sa gaseasca unul dar trebuiesc si probe in fata instantei, nu merge doar pe vorbe.

Sfatul meu este sa le cereti si dvs. contravaloarea imbunatatirilor aduse si sa-i amenintati ca aveti chitantele la tot ce ati facut pana acum, la firmele, daca este cazul, care au facut reparatiile si puteti dovedi usor in instanta ca ati facut toate cele de mai sus si vedeti ce mai spun.

Sau plecati si cautati in alta parte...
Sau asteptati sa ceara evacuarea dvs. prin instanta...
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
Ionut.ion, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca nu ati inteles@ionut.ion, ca nu mai locuieste.
dar ne hartuie in continuare și acum mai vor cate 150 de euro pe lună, ar fi vb de 9600 euro.

blocati-le nr de tel si daca continua, faceti plangere la politie, spuneti-le si lor asta.
nu au cum sa obtina bani de la dvs, ci dvs de la ei.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc de răspuns. Nu cred că nepoata se pretează la așa ceva, apartamentul este doar in acte pe ea, că tot unchiul îl administrează, cu ea nu am vb și nu am semnat nimic, nu poate să mă dea in judecată, iar cu unchiul ei care mă hartuie acum, am avut doar o înțelegere verbală, amiabilă, nimic scris, i-am dat cei 100 de Euro, deși nu-i meritau la ce mizerie îmi fac acum, eu am vrut liniște, am discutat pașnic, dar legal nu e, ei au primit un venit, la care nu plătesc impozit- dar inca 150 euro pe lună, nu-i mai dau, de aceea am întrebat aici pe forum

Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Si titularul din acte este cel ce raspunde in fata legii, poate intenta proces...

Ii mai puteti spune ca o sa faceti plangere la ANAF pentru ca au primit bani fara a plati impozit.. plus ca o sa cereti restituirea costurilor renovarii, ca aveti toate chitantele cu care puteti dovedi asta, plus eventual martori echipa ce a realizat renovarea...

Nu ar strica ca notificarea sa aiba semnatura unui avocat, sa vada ca deja faceti demersuri, daca nu va lasa in pace...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de fostul proprietar Alecsa90 Alecsa90 Pana acum 2 sapt stateam in chirie, plateam 150 euro( 100euro chirie+50euro intretinere) banii pe care i dadeam lui. M-am mutat deoarece administratorul m-a ... (vezi toată discuția)
Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)
Cum pot arata ca un apartament deja vandut mai are restante anastazia12 anastazia12 buna ziua ... am si io o simpla intrebare si o nelamurire ... Mama mea fiind administrator acum un an a vandut un apartament ,cu suma de 150 datorie ... (vezi toată discuția)