avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi în baza decretului lege 118/1990
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi în baza decretului lege 118/1990

Bună ziua,

Mama mea și surorile ei au depus dosarul pentru a primi indemnizații pentru că tatăl lor (bunicul meu) a fost condamnat la 8 ani de închisoare, pe motive politice, în perioada comunista și a executat 3. Între timp au fost anunțate că pe documentele care atestă persecuția politica scrie că bunicul a fost "agitator" și nu "instigator" și că dosarul va fi respins. Am căutat în decretul 118/1990 și nu am găsit decât o referire la "pedeapsa privativa de libertate", nu și vreo lista de catalogări.

Mă puteți ajuta, vă rog, să înțeleg unde există aceste precizări cu privire la acuzele ce i s-au adus persoanei care a făcut închisoare politica?

Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
Morera, utilizator

Alte discuții în legătură

Decretul 118/1990 MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna seara! Am si eu o singura intrebare: In cazul decretului-lege 118/1990, prin care se stabilesc indemnizatii pt persoanele persecutate, detinute etc. in ... (vezi toată discuția)
Legea 118/1990 catzic catzic Buna ziua Am si eu o nelamurire. De curand am primit pentru bunicul meu confirmarea ca a fost luptator in rezistenta anticomunista si ca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
DeȚinut politic executat buna seara! in legătura cu legea 118/1990, am și eu o nelămurire. ... VivianaDeacu VivianaDeacu Buna seara! In legătura cu legea 118/1990, am și eu o nelămurire. Cum este posibil ca urmașii deținuților politici, care și-au ispasit pedeapsa, ... (vezi toată discuția)