avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Un post se ocupa conf. HG 1352 cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Un post se ocupa conf. HG 1352 cu studii superioare ...

Bună ziua!
Un post se ocupa conf. HG 1352 cu studii superioare iar conf. CCM cu studii medii și superioare.
Postul este încadrat în CCM la "Muncitori" cu toate ca ar fi trebuit sa fie încadrat la Funcții de executie.
In cadrul negocierilor noului CCM, directorul a stabilit ca cei încadrați pe aceeași funcție dar cu studii medii sa fie plătiți cu 4800 lei iar cei cu studii superioare cu 6600 lei.
Acest fapt nu este discriminatoriu?
Nu trebuie sa se respecte tratamentul egalității "la munca egală plată egală" conf art. 23 din Legea universala transpusa și în legislația națională?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 30 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este discriminatoriu .. se diferentiaza salariul in functie de studii ..situatie care exista si pana in 01.01.2011 ...
Îmi puteți indica un articol de lege care stabilește acest fapt?

Cornel Vasile a scris:

Nu este discriminatoriu .. se diferentiaza salariul in functie de studii ..situatie care exista si pana in 01.01.2011 ...

1. Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, [b,]constituie legea partilor.

2. Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu ninel_d ninel_d Buna ziua,as dori sa stiu care poate fi salariul minim pe care il poate acorda un angajator pentru un angajat in functie de conducere[cu studii ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)
Director comercial negrila negrila ce studii trebuie sa ai pentru functia de director comercial? si cum se calculeaza salariul de director comercial? (vezi toată discuția)