avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera acordata donatorilor de sange
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera acordata donatorilor de sange

Buna ziua,
Ziua libera de la locul de munca pentru donatorii de sange este platita de angajator? Art.11 lit.b) din HG nr. 1364/2006 spune ca salariatul are dreptul la o zi libera ,la cerere dar nu spune despre plata acesteia. In Regulamentul intern scrie' zi libera donator sange conform legii.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Ziua libera pentru donarea de sange ( care se acorda IN ZIUA DONARII ) nu este platita de angajator . Daca ar trebui platita , HG 1364 ar avea o prevedere expresa . Se platea pe vremea cand exista CCMUNN ( acesta avea prevedere in acest sens ) , acum se poate plati daca in CCM aplicabil in unitate , sau in regulamentul intern al angajatorului exista prevazuta obligat ia acestuia ( angajator ) in acest sens .
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
CHKa, utilizator
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru donarea de sange HRBP HRBP Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: In cadrul unei societati programul de lucru este in schimburi ( I, II si III) si ... (vezi toată discuția)
Donare de sânge - procedura acordării zilei libere giv giv Donare de sânge - procedura acordării zilei libere Buna ziua. Am donat sânge. Am luat adeverința de la centrul de donare. A doua zi am dus ... (vezi toată discuția)
Zi libera pentru donatorii de sange anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui salariat care doreste sa doneze sange, ca sociatate trebuie sa-i acord zi libera si sa-l platesc ? in ... (vezi toată discuția)