avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

Buna.
Am o problema sper sa am puteti ajuta.Am trait in concubinaj cu cineva mai multi ani din care a rezultat un baietel,care acum are 5 ani,locuieste cu mine,tatal nu il viziteaza ,nu mi-a paltit niciodata pensie alimentara.problema este ca doresc sa ma mut in Ungaria deoarece urmeaza sa ma casatoresc cu cineva de acolo si sunt si insarcinata.Ce demersuri trebuie sa fac sa nu mai trebuieasca sa vin in fiecare an sa ma rog de tatal copilului pentru a-mi semna imputernicirea de a scoate copilul din tara?
Va multumesc inaintat:)
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 15:14, 29 Ianuarie 2010
Formulati actiune ptr incredintarea copilului dvs, la judecatoria de unde aveti domiciliul, iar cu hotararea de incredintare, definitiva si irevocabila puteti scoate copilul din tara fara acordul tatalui.Consultati un avocat.
Exista doua posibilitati:
1.Obtinenti de la fostul concubim o declaratie scrisa la notar ca este de acord sa iesiti cu minorul din tara
2.Formulati o actiune de incredintare a minorului pe care urmeaza sa o doevditi cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala si la ramanerea definitiva a hotararii instantei parasiti tara avand la mana aceasta hotarare,tradusa in limba maghiara
Cam cat dureaza un asemenea proces? Si daca nu lucrez momentan atunci influenteaza decizia anchetei sociale? Nici tatal copilului nu lucreaza,chiar daca da nu cu carnet de munca.
Un asemenea proces nu dureaza mult, cateva termene, pana se efectueaza ancheta sociala la domiciliul minorului, (de obicei este gata pana la primul termen , dar depinde), se audiaza martorii , se administreaza proba cu interogatoriul, dar astea se pot face in acelasi termen de judecata.si cam ata.Nu este o mare problema ca nu aveti loc de munca, dar spuneti instantei ca aveti sprijinul material si moral al familiei, care va ajuta cu bani,ca sunteti o mama buna , etc..Aceste lucruri trebuie sa reiasa si din declaratiile martorilor.Bafta!
Multumesc frumos pentru informatii! A-si mai avea o nelamurire.Daca eu locuiesc in Ungaria ancheta sociala cum se va desfasura?Deoarece urmeaza sa-mi primesc hartiile din care rezulta ca locuiesc aici etc. Si o alta probelam ar fii ca trebuie sa ma prezint la fiecare audiere? Nu pot sa fac o imputernicire pentru mama ? deoarece in aprilie -mai trebuie sa nasc si nu stiu cum a-si putea sa fiu acolo la fiecare audiere.Multumesc inaintat :)

Alte discuții în legătură

Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cu posibilitatea de a lua minorul in strainatate! am_o_intrebare am_o_intrebare salut! Speta simpla........Relatie de concubinaj.......rezulta un copil. Minorul a fost recunoscut de tata iar in prezent are 4-5 ani.Tatal locuieste si ... (vezi toată discuția)
Renuntar la custodie florina1978 florina1978 fostul meu sot vrea sa renunte la custodia fiicei noastre in favoarea mea.cum putem face fara sa ajungen in judecata?multumesc. (vezi toată discuția)