avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprit în trafic si testat cu aparatul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit în trafic si testat cu aparatul etilotest

Bună ziua.
Am fost oprit în trafic si testat cu aparatul etilotest cu un rezultat de 0,04 . Am cerut recoltare de sânge pentru că sunt taximetrist și doar ce coborâseră persoane care miroseau puternic a alcool. Mi-a fost reținut permisul, mi s-a dat dovadă, am platit proba la IML, dar nu mi s-a inmanat procesul verbal.

Problema este că au trecut cele 15 zile de valabilitate dovadă, rezultatul de la IML nu a venit, procesul verbal nu mi s-a inmanat și nu îmi mai pot desfășura activitatea.

Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:51, 29 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca e un abuz, ar fi trebuit sa se încheie un PV de contravenție, conform :
Articolul 181 din RA a codului rutier
(1) În situația în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau al unui mijloc tehnic omologat și verificat metrologic, polițistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenției după prelucrarea înregistrărilor și stabilirea identității conducătorului de vehicul.
[ link extern ]
Asa ați fi avut posibilitatea sa-l contestați
în instanță și să vă recuperați permisul, până ies probele de la IML.

Mergeți la poliție și cereți, ori să vă prelungească dovadă, ori să vă incheie PV de contravenție, conform legii.

Altfel veți fi nevoit sa mergeți în instanțele de contencios administrativ, cu avocat, să cereți despăgubiri pentru acest abuz.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt din bucurești iar în concediu la munte, la un filtru local, ... eugenyuss1961 eugenyuss1961 Sunt din București iar în concediu la munte, la un filtru local, am fost testat cu etilotest marca ARUB 0865, rezultând 0,03 mg/l, aer expirat, apoi am ... (vezi toată discuția)
Aparatele etilotest butgeorge butgeorge Buna, unui prieteni ia fost dat sa sufle in etilotest, dupa care i-a fost suspendat carnetul pe termen de 90 de zile, daca etilotestul nu avea verificarea ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta acest proces verbal? Samoschi Samoschi Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L Și 9puncte amendă=1305 lei? Mulțumesc! (vezi toată discuția)