avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie locuinta(credit ipotecar) in relatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie locuinta(credit ipotecar) in relatie concubinaj

Buna ziua!

Situatie care o prezint este referitoare la o relatie in concubinaj veche de 2 ani. Cei 2 locuiesc in locuinta ei, locuinta cumparata de Ea cu ajutorul unui credit ipotecar, inainte de a-l cunoaste pe El. Numai Ea plateste ratele aferente creditului ipotecar, precum si alte rate la bunuri achizitionate inainte de a incepe relatia dintre cei doi. Contributia lui la aceste rate este 0, el suportand numai cheltuielile lui la intretinere si mancare.
Ce beneficii poate avea El in viitor de pe urma aceste relatii, in privinta apartamentului? Poate deveni automat coproprietar? Mentionez ca El are mutatie in aceasta locuinta.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:52, 28 Ianuarie 2010
Nu. Nu poate automat deveni coproprietar, el nu va avea nici un drept la bunurile ei, fie ele mobile sau imobile.Din acest motiv poate contribuie doar cu 0.
Nu poate deveni coproprietar, nici daca se casatoresc.
Va ramane imobilul ei.
Doar daca ea doreste sa-i vanda/doneze jumatate (ceea ce nu o sfatuiesc).
doamna in cauza este si ramane in continuare unic proprietar in privinta acestui imobil.
cu exceptia situatiei in care doreste sa-l treaca in acetele de proprietate si pe concubinul dansei .
o sfatuiesc sa plateasca in continuare ratele din bani personali, cum ar fi salariul propriu si sa nu accepte nici un fel de contributie baneasca din partea concubinului , in privinta ratelor.
de asemenea, pt orice eventualitate dansa sa poata dovedi ca a platit aceste rate din bani personali .
Va multumesc.
Revin cu o intrebare asemanatoare: este adevarat cu dupa cativa ani el poate avea mai multe drepturi la proprietatea ei, doar pt faptul ca sunt sub acelasi acoperis?
Nu va deveni niciodata proprietar.

Nu va avea niciodata nici un drept asupra bunurilor ei.

Daca se casatoresc si isi cumpara ceva in timpul casatoriei, vor fi amandoi proprietari.

Nu inteleg, sunteti a 1000-a persoana care intreaba daca dupa nu-stiu-cati ani are concubinul dreptul la ceva. Oare de unde apar legendele astea? Nu au nici o baza legala.
Probabil sunt inventate de fomisti care spera sa ciuguleasca si ei ceva, dupa ce se aciuiesc pe langa cineva mai instarit :).

Alte discuții în legătură

Divort & credit ipotecar cristibal cristibal Buna ziua! Va salut pe toti. O sa intru direct in subiect. Anul trecut in august am luat un credit ipotecar cu care am cumparat bineinteles o locuinta :D . ... (vezi toată discuția)
Se poate muta ipoteca? tumi tumi buna ziua as dori sa stiu daca se poate muta ipoteca de pe un apartament cumparat prin banca pe un alt apartament cu care vreau sa fac schimb?as mai vrea sa ... (vezi toată discuția)