avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort & credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort & credit ipotecar

Buna ziua! Va salut pe toti. O sa intru direct in subiect. Anul trecut in august am luat un credit ipotecar cu care am cumparat bineinteles o locuinta :D . Atunci eram casatorit. Sotia era la doctorat si nu avea nici un venit. Singurul care era trecut cu un venit pentru rambursarea creditului eram eu. Totusi a trebuit sa semneze si ea. automat a devenit si proprietara. Acum in aceasta luna am divortat. De comun acord. Se poate face ceva conform noului cod civil pentru a contribui si ea la acoperirea creditului? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:59, 4 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Pentru dovedirea situatiei trebuie sa aduceti dovezi in instanta chitantele de achitare a creditului pana in acest moment. De asemeni puteti solicita instantei, avand in vedere ca acest credit este acoperit de dumneavoastra, sa vi se atribule locuinta. Vorbind despre noul cod civil, va pot spune ca acesta nu a intrat in vigoare.
Cu stima !
va trebui sa depuneti actiune in instanta in vederea partajarii bunurilor comune .
facand dovada ca dvs ati contribuit la achitarea creditului ipotecar si contribuiti in continuare la achitarea ratelor, puteti solicita atribuirea imobilului in natura cu obligatia de a o despagubi pe ex-sotia.
iar creditul urmeaza sa-l preluati dvs .
Ce sa-i despagubesc fostei soti atat timp cat nu a contribuit cu nimic? Ba chiar nici nu a locuit aici in perioada de cand am luat locuinta si pana acum!
din moment ce dansa figureaza in contractul de credit ipotecar ca si coplatitoare , automat a dobandit calitatea de coproprietar al imobilului .
ca atare, va trebui sa investiti instanta cu actiunea de partaj .
solicitati atribuirea imobilului si in functie de probatoriu, instanta va poate atribui sau nu , in natura , acest apartament .
cu obligatia de a o despagubi pe ex-sotia , cu o sulta , pe care o va stabili instanta de judecata , in baza raportului de expertiza ce sa va efectua .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj al unui imobil cu credit ipotecar florentina3 florentina3 Sunt casatorita de 16 ani si vreau sa divortez . Acum un an am facut un credit ipotecar pe 30 de ani.Creditul este pe numele meu,sotul este coplatitor. La ... (vezi toată discuția)
Dvort/credit ipotecar ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am urmatoarea situatie : mama mea si eu am facut un credit ipotecar pentru locuinta in care eu am domiciliul si de asemenea locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Partaj credit prima casa ContSters22096 ContSters22096 A si B, soti care au achizitionat un apartament prin Prima Casa vor sa divorteze. La contractarea creditului a existat si un coplatitor, C. Atat A, cat si B ... (vezi toată discuția)