Bună ziua ,lucrez intr-o companie ,care prin domeniul de activitate pe care îl desfășoară, nu poate sa ofere un program fix ,majoritatea dintre noi fiind anunțați cu 24 de ore înainte de a merge la muncă.
Întrebarea mea ,în acest caz este dacă exista ceva legat de zilele de weekend pe care le pot lucra.
Adica dacă eu lucrez 2 weekend uri pe luna și dânșii tot insista sa lucrez și în celelalte 2 ,este în regula ?
Precizez ca am un spor de 15% pentru orele de munca prestate în zilele de weekend.
Ma gândesc ca ar trebui sa existe ceva prin care fiecare om poate beneficia de zilele de weekend libere.
Nu vreau toate weekendurile libere ,dar măcar 2 sa muncesc ,2 sa stau acasa
art.260 C.mun.
(1) Următoarele fapte constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii, infracţiuni:
...
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...
Drepturi angajat
gini_eyes
Buna seara.sunt angajata conform contractului pe o norma de 40 ore saptamanal,de luni pana vineri.in realitate muncesc 6 ore de luni pana vineri si 12-14 ore ... (vezi toată discuția)