avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia a instalat camere de luat vederi respectand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia a instalat camere de luat vederi respectand toata legislatia. ...

Asociatia a instalat camere de luat vederi respectand toata legislatia. Firma care a instalat camerele ne a trimis. pe lângă contractul de prestări servicii si un contract de mentenanta in care se menționează ca trebuie sa platim 10 euro pe luna pt mentenanta, asa e legea . Este obligatoriu acest contract de mentenanță si ce lege ne obliga?
Legea trebuie sa o precizeze firma respectivă, dacă doresc contractul de mentenanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil vor da legea 333/2003 ca temei, dar asociațiile de proprietari nu sunt obligate să își asigure paza. Prin urmare nu sunt obligate să plătească mentenanța sistemelor de supraveghere pe care le instalează:

Art. 2
(1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate să asigure paza acestora.
[ link extern ]

unadministrator, citiți, totuși, contractul și vedeți ce servicii oferă. Mai devreme sau mai târziu vor apărea probleme în funcționare, contractul ar trebui să vă scutească de manopera lucrărilor când vor trebui înlocuite componente, vor face verificări periodice, veți avea pe cine să întrebați lucruri dacă sau când veți avea nevoie... 10 euro/lună nu e o sumă mare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
Mulțumesc, intr adevar mi a dat ca baza legea 333. In contract se prevad 2 verificări pe an in aceasta sumă.
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atât? Mentenanță înseamnă mai mult decât verificare:

Mentenanța reprezintă un ansamblu de activități tehnico-organizatorice care au ca scop menținerea sau restabilirea unui echipament/sistem (engl. item) într-o stare specifică pentru ca acesta să fie în măsura de a asigura un serviciu determinat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și nu vrea sa precizeze care, mai exact, e articolul care prevede asa ceva ? :)))
Eu va dau link-ul de la legea respectivă (care se refera la altceva) :
[ link extern ]
Nu e rău un contract de service, sa zicem, dar nici chiar asa.

unadministrator a scris:

Mulțumesc, intr adevar mi a dat ca baza legea 333. In contract se prevad 2 verificări pe an in aceasta sumă.

latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere pe fiecare etaj al scarii bananeOMG bananeOMG Buna ziua! Care sunt conditiile in care o asociatie de proprietari poate monta pe fiecare etaj camere de supravechere? Filmarile aferente pot fi folosite ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)
Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)