Daca spuneti ca ati respectat legislatia inseamna ca ati facut asa:
1-ati facut adunare generala si s-a hotarat acolo instalarea de camere de supraveghere ( conform gdpr e de ajuns hotararea majoritatii e de ajuns)
[ link extern ]
2 ati contactat o firma autorizata care sa faca un
raport de evaluare condform documentelor de proprietate care arata ce aveti in proprietate pe langa bloc (daca aveti cu acte parcari sau locuri de joaca sau locuri de amplasare gunoi).
In raport de evaluare se arata tot ce tine de siguranta si ce este de supravegheat si de pazit de la acte asociatie unde se pastreaza si alte asemenea cum ar fi camerele de pastrare seif acte inregistrari video etc.
Asta costa minim 1500lei.
3 ati contactat o firma care pe baza
raportului de evaluare face
proiectul sistemului de securitate
Adica unde si cum se se amplasese si instaleze.
Asta costa la fel minim 1500lei.
4 Pe baza proiectului sistemului de securitate se face
instalarea cu o firm autorizata care de obicei costa cam 100 lei de camera in functie de cat de dificil este de instalat.
5 incheiati un contracat de intretinere si exploatare,
Avem asa dupa cum precizeaza GDPR in link la asociatii urmatoarele
LEGE nr.333 din 8 iulie 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor
[ link extern ]
apoi aveti
HOTĂRÂRE nr. 301 din 11 aprilie 2012
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003
[ link extern ]
si HOTĂRÂRE nr. 1.002 din 23 decembrie 2015
privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003
[ link extern ]
Cum erau prea multe pretentii ale legii si locatarii voiau ceva sa aiba fiecare acces nu doar eu (presedinte sau vreun angajat de firma) am renuntat si fiecare a instalat niste camere la balconul sau si le-am share-uit intre noi si astfel vedem toti cam tot pe un cont comun.
Dupa ce am analizat piata (avand in bloc 2 persoane detinatoare de firme care faceau tot ce scrie mai sus) cvare ne-au furnizat diferite camere pentru testare am ajuns la concluzia ca cele care sunt considerate "neprofesioniste" sunt mai bune ca toate.
Am ales TP LINK care are Tapo si Vigi si asta am pus.
Toate camerele au vedere non stop color si atat difuzor cat si microfon si pot fi folosite ca si interfon.
Softul camerelor este considerat cel mai bun indiferent de ce exista acum pe piata reusind sa vezi un eveniment fara a trebui sa stai sa cauti indtrucat indentifica automat persoane animale masini si poti seta daca doresti zone de supraveghere linii de trecere si multe alte facilitati.
Cand cineva observa ca s-a intamplat ceva recla la politie si spune ca am vazut ......cu ochii (nu precizeaza ca pe camera evident.
Apoi politia cere imagini de la diverse camere din apropiere.
Cand cere politia e legal. Cand te duci tu cu ele fara sa ai etapele de mai sus sau fara sa ai locul supravegheat in proprietate macar, e ilegal. Asa sunt legile in lumea asta.