avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalități la întreținere pe anul 2023. Eu nu am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalități la întreținere pe anul 2023. Eu nu am plătit ...

Penalități la întreținere pe anul 2023.
Eu nu am plătit întreținerea pe 4 luni de zile o sumă de 950 lei o persoană. Cu cât sunt penalizată? Cu 0,1% sau 0,2% . Vreau să specific că la fondul de rulment am 520 lei o singură persoană. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:26, 23 Ianuarie 2025
Cu cât sunt penalizată? Cu 0,1% sau 0,2%

Potrivit art. 77 alin. 1 din legea 196/2018:

„Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat”.

Deci procentul penalizărilor se stabilește prin HAG în condițiile art. 77 alin. 1.
Bună ziua tuturor. Eu vreau să știu ce poate atrage penalități din întreținerea lunară?
Cel mai buine este sa intrebi (in scris0 la asociatie si in mod sigur o sa primesti ele mai bune raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitatea nu poate fi aplicată la alte sume decât cele care ... gambette gambette Penalitatea nu poate fi aplicată la alte sume decât cele care au natura cotelor de întreținere? (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalizari de 0,2% ollyjunior ollyjunior Articolul 77-L196/2018 (1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe ... (vezi toată discuția)