avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalități la întreținere pe anul 2023. Eu nu am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalități la întreținere pe anul 2023. Eu nu am plătit ...

Penalități la întreținere pe anul 2023.
Eu nu am plătit întreținerea pe 4 luni de zile o sumă de 950 lei o persoană. Cu cât sunt penalizată? Cu 0,1% sau 0,2% . Vreau să specific că la fondul de rulment am 520 lei o singură persoană. Vă mulțumesc.
Cu cât sunt penalizată? Cu 0,1% sau 0,2%

Potrivit art. 77 alin. 1 din legea 196/2018:

„Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat”.

Deci procentul penalizărilor se stabilește prin HAG în condițiile art. 77 alin. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare penalizare la întreținere Dragos248 Dragos248 In convocatorul adunării generale a proprietarilor este pus ca pct de aprobare stabilirea unui procent de penalizare in caz de neplata de 1% pe zi? In ... (vezi toată discuția)
Penalitatea nu poate fi aplicată la alte sume decât cele care ... gambette gambette Penalitatea nu poate fi aplicată la alte sume decât cele care au natura cotelor de întreținere? (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)