avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere - taiat cauciucuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere - taiat cauciucuri


Un cretin mi-a taiat cauciucurile, am depus plangere (am martori) si am primit un tel de la politie in care un ofiter imi spunea ca individul nu recunoaste.

Astazi am fost la politie si am vb cu ofiterul ce instrumenteaza cazul si acesta mi a comunicat ca acuzatul ar fi deacord sa cumpere cauciucuri "exact asa cum erau"
nu inteleg daca se refera la gradul de uzura sau la marca cauciucurilor insa eu nu sunt deacord sa accept cauciucuri second hand de calitate indoielnica si as dori sa stiu ,daca refuz ,ce implicare poate avea in rezultatul anchetei?

ma pune pe mine intr o lumina negativa? in ideea ca as cauta castiguri necuvenite etc.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: valyd11 , utilizator 22:03, 14 Septembrie 2011
infractiunea comisa este cea prev. de art. 217 C.P. si pentru a incepe urmarirea penala este nevoe de o plangere penala prealabila ,aveti dreptul sa va constituiti parte civila in prezenta cauza pana citirea actului de sesizare a instantei,daca el va plateste contravaloarea anvelopelor puteti retrage plangera si se dispune incetarea procesului penal
in cazul in care parchetul da o solutie de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni administrative va putei adresa instantei civile cu o actiune in pretentii pt. recuperarea prejudiciului suferit, actiune care este scutita de aplicarea unei taxe judiciare de timbru
In primul rand multumesc pt raspunsuri.

Eu nu am nici un interes in urmarirea penala a individului, ci doar in recuperarea pagubei, nu stiu cat de neinseamnata este (cauciucurile de dimensiunile si marca respectiva valoreaza 500 lei bucata) paguba insa mi se pare normal sa o recuperez.

problema era in desfasurarea anchetei tinand cont de faptul ca respectivul nu recunoaste(cu toate ca am martori) si modul in care trebuie sa actionez.

eu am incercat sa ma intelg cu el(la sugestia politistilor) insa nu prea am cu cine.

adica mi a adus niste caucicuri de care eu nici nu am auzit, eu am mentionat ca sunt deacord sa renunt la plangere doar daca imi aduce cauciucuri de acelasi tip sau contravaloarea.


Ce s-a mai intamplat de atunci? Intreb pentru ca am si eu o speta asemanatoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune versus neputinta!!!!!!!!!!!!! carmen b. carmen b. intrebarea mea in momentul de fata va deveni povestea mea....revin pentru a nu stiu cata oara...sunt hartuita de fostul sot(divortata de 3 ani)in urma cu doi ... (vezi toată discuția)
Distrugere auto camelia_cazan77 camelia_cazan77 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: sotul meu a plecat la tara, la mama mea, in urma cu cateva zile, mai exact ... (vezi toată discuția)
Adresare instanta de judecata GMN GMN Buna ziua. Am ajuns in situatia in care trebuie sa ma adresez unei instante de judecata ca reclamant intr-un dosar de distrugere din culpa. Am depus plangere ... (vezi toată discuția)