Buna ziua!
Ne-am mutat destul de recent intr-o scara de bloc unde avem o vecina ce locuieste doua etaje mai sus de noi si care vorbeste denigrator despre noi si ne caută nod in papura. Am încercat sa vorbim cu dansa pentru a vedea cu ce am deranjat-o si am ajuns la concluzia ca dansa are o problema cu faptul ca suntem de alta religie decât ea si continua sa vorbească denigrator despre noi vecinilor care acum au început si ei sa strige după noi sa ii lăsam in pace cu toate ca nu am avut nicio tangenta cu ei, doar cât i-am salutat la intrare in scara blocului … se poate face ceva in astfel de cazuri?
Se poate formula și o acțiune civila solicitând daune morale,condiția fiind sa dovediți afirmațiile vecinei și prejudiciul produs.Plsngerea penala e posibil sa dureze și sa nu aibă efectele dorite dar exista si șansa ca persoana respectiva sa se tempereze dacă e chemata la politie pt declarații.
Fiind vorba de discriminare pe motiv de religie, puteți face și o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Dar să aveți niște minime dovezi (măcar martori).
Sper ca modul in care va manifestati credinta nu contravine normelor de convietuire in colectivitate. Altfel nu vad cu ce ar deranja-o pe vecina, si nici de unde ar sti vecina ce religie aveti...