avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Vin cu următoarea speță către ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Vin cu următoarea speță către d-voastră: Nepotul ...

Buna ziua,
Vin cu următoarea speță către d-voastră:
Nepotul meu a fost condamnat la plata unei amenzi penale pentru că a circulat pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere corespunzător.Sentinta este definitivă,nu s a făcut apel.
Cunoaștem faptul că odată cu aplicarea amenzii penale permisul se anulează automat.
Ce nu înțelegem:
Pe parcursul sentinței judecătorul apreciază că nu este necesara aplicarea măsurii complementare,respectiv anularea permisului de conducere și nici alte pedepse accesorii,luând în considerare faptul că de la săvârșirea flagrantă a infracțiunii până la pronunțarea sentinței au trecut peste 18 luni in care nepotul meu nu condus,permisul fiind suspendat fara drept de conducere.
S a prezentat la poliția rutieră pentru recuperarea permisului împreună cu hotărârea definitivă.Raspunsul poliției a fost că permisul a fost anulat și că orice opinie a judecătorului nu i interesează.
Mai mult decât atât i s a comunicat că se poate înscrie pentru redobândirea altui permis de conducere peste fix un an,deși la aplicarea amenzii penale știu că termenul este de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Va rog să mă ajutați cu un sfat.Ce trebuie făcut,cui trebuie să se adreseze pentru că sunt destul de multe semne de întrebare fata de atitudinea poliției rutiere și ceea este scris în sentința.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:07, 4 Iulie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu e sa va adresați unui avocat, care va poate da un verdict , studiind datele din actele respective. E posibil și ca polițistul să facă un abuz și atunci functionarul respectiv să fie dat în judecată la instantele de contencios administrativ.
www.avocatnet.ro/Consultanti...
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Judecătorul acela a încălcat principiul separării puterilor în stat! Instanța nu este organ legislativ. Dacă legea prevede anularea permisului, asta este. Părerea judecătorului rămâne o simplă părere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere fdg fdg Buna ,am si eu o dilema in 2011,7 aprilie imi este anulat permisul de conducere cat.B ,in baza unei sentinte penale,fiind condamnat 1 an si 6 luni cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, o persoana care a fost condamnata definitiv. la o ... ileanam55 ileanam55 Buna seara, O persoana care a fost condamnata definitiv. la o pedeapsa de un an cu inchisoare pentru savarsirea infractilnii de conducerea unui vehicul sub ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)