Bună seara. Lucrez intr un spital de psihiatrie si luni a avut loc un incident grav între 2 pacienți. Unul recidivist la lovit pe alt pacient iar acesta din urmă a spart un geam si a vrut să i taie gâtul.Personalul este feminin.M am speriat si am decis să semnalez incidentul in presă în ideea că poate se va rezolva ceva.Fara sa mi dau seama am spus numele recidivistului.Mentionez ca la presă nu mi am dat numele si am sunat cu nr ascuns.Daca bolnavul nu face plângere ca i s a spus numele in presă conducerea poate afla cine a dat informația?Si daca da ce se poate întâmpla?Lucrez de 25 de ani și nu am nici o abatere disciplinară. Dar este riscant de lucrat pt ca sunt internați si bărbați și femei în același pavilion.Multumesc.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În toate spitalele de psihiatrie din țară se întâmplă frecvent astfel de evenimente regretabile..
N-ar fi un motiv să fiți sancționată, având în vedere stresul și mediul periculos în care lucrați.
Eu cred că bolnavul care a avut un puseu agresiv, sper că nu va reclama nimic.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bolnavul recalcitrant și agresiv, poate fi externat disciplinar, iar dacă nu are discenamânt poate fi internat la izolator minim 10 zile. Nu vă lasați, protejațivă drepturile, că la psihiatrie să lucrezi, e un risc maxim.
Să nu recunoașteți că ați trimis filmările audio/video la presă. Să vă comportați ca TOMA necredinciosul.
Ce pot face
fanny000
Buna seara, sunt asistent medical si acum 2 zile am primit pumni in cap de la un pacient cu tulburări de personalitate in timpul serviciului (vezi toată discuția)