avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Angajat pe srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Angajat pe srl

Buna seara!
Daca am un PFA (platesc taxe, CAS, CASS) si imi fac si un SRL in cu totul alt domeniu de activitate, mai trebuie sa aiba acel SRL 1 angajat (avand in vedere ca eu voi fi administratorul - oricum nu e nevoie de 8h/zi pentru ceea ce vreau sa fac pe SRL, eventual maxim 2 ore).
De asemenea, daca da, platesc CAS si CASS inca o data?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:01, 10 Iulie 2023
Nu trebuie sa aveti angajati pe SRL. Dar daca nu aveti minim un salariat, se va plati impozit pe profit.

Cod Fiscal:

...prin salariat se înţelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Condiţia se consideră îndeplinită şi în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parţial dacă fracţiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;
b) au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remuneraţia acestora este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul microintreprinderii Passanger1 Passanger1 Daca am 4 angajati cu cate doua ore fiecare cat platesc impozit pe venitul microintreprinderii? (vezi toată discuția)
Minim 1 salariat din 2023 xiom xiom Minim 1 salariat din 2023 Buna ziua, Pentru a indeplini conditia de a avea minim 1 salariat ca micro din 2023 , se poate incheia un contract de mandat platit ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere 2016 oana86nic@yahoo.com oana86nic@yahoo.com Detin un SRL cu un singur angajat cu 4 h/zi. Pana acum am platit impozit pe venit 3% pe cifra de afaceri. Cu noul cod fiscal, care va fi impozitul pe venit la ... (vezi toată discuția)