avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public poate sa aiba functia de sef de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public poate sa aiba functia de sef de birou

Buna ziua,
Un functionar public (exemplu, sotul) poate sa aiba functia de sef de birou, iar in cadrul acelui birou sa fie angajata sotia?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: catalin.ilie1980 , utilizator 18:54, 3 Iulie 2023
Legea nr.161/2003
art. 95
(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcționarii publici respectivi sunt soți sau rude de gradul I.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care șeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
(3) Persoanele care se afla în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) sau (2) vor opta, în termen de 60 de zile, pentru încetarea raporturilor ierarhice directe sau renunțarea la calitatea de demnitar.
..
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata primar, fiul functionar public. incompatibilitate? brandon99 brandon99 Sunt functionar public (impozite si taxe), numit in functia publica in anul 2017. Daca tatal meu va iesi primar in anul 2020, exista vreo incompatibilitate ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati provincia provincia Am calitatea de functionar public . Sunt in stare de incompatibilitate in cf. cu art. 95 din legea 161/2003 daca fiul meu este primar /viceprimar? Care este ... (vezi toată discuția)
Rude in institutii publice camelia iosif camelia iosif Intr-o institutie publica locala din cadrul Ministerului Muncii sunt doi angajati-acelasi loc de munca- Acestia sunt rude de gradul 1. Este legal , avand in ... (vezi toată discuția)