avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune imobil

Buna ziua!
Am o casa cumparata de mine inainte de casatorie. Am doi copii din prima casatorie, iar sotul are un copil din prima lui casatorie.
Ce act trebuie facut pentru ca acea casa cumparata de mine inainte de casatorie sa nu se imparta cu copilul sotului dupa moartea mea?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:54, 3 Iulie 2023
Buna ziua,

Copilul sotului, din prima lui casatorie, nu va mosteni de la dumneavoastra nimic.
Dar va mosteneste sotul, in caz ca plecati* dvs. prima... si pe el il mosteneste copilul sau plus eventualul/ii copil/ii avut/i impreuna.

Le puteti lasa testament copiilor casa si asa aceasta o sa ramana doar lor in caz de...
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire angtatiana angtatiana Ce drept la mostenire am eu si copilul din prima casatorie, asupra proprietatii sotului meu, dupa moartea lui. Casa si terenurile sunt pe numele soacrei mele, ... (vezi toată discuția)
Tatal impreuna cu cei 4 copii, au act de proprietate pe o casa. ... stela chelner stela chelner Tatal impreuna cu cei 4 copii, au act de proprietate pe o casa. Mama decedata de mai multi ani. Tatal convietuieste cu o persoana dupa moartea mamei. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Documente mostenire bunuri personale. situatia scucinta este urmatoare: - sotie cu 2 copii din casatorie ... silviu1975 silviu1975 Situatia scucinta este urmatoare: - sotie cu 2 copii din casatorie anterioara - sotie cu apartament proprietate personala inainte de casatorie - sot cu ... (vezi toată discuția)