avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de moștenire

Bună ziua!
Nepoata mea a fost căsătorită de peste 20 de ani cu un cetățean belgian și de peste 10 ani locuiesc în România, unde dețin 2 imobile. Din căsătoria lor nu au rezultat copii, nici nepoata nu a avut copii, dar soțul ei are copii dintr-o căsătorie anterioară. Nepoata mea nu a fost angajată, doar soțul ei, după pensionare, a beneficiat de un spor la pensie, din Belgia, din cauză că avea soția în întreținere. Întrucât nepoata mea a decedat întrebarea este dacă părinții sau fratele nepoatei au vreun drept de moștenire de pe urma nepoatei, sau toate drepturile sunt doar ale soțului ei, si, respectiv, după decesul lui (el fiind mult mai in vârstă) ale copiilor lui?
Dacă eu personal i-am donat (mă rog, cu... contract de vânzare cumpărare) un teren cu o construcție pe el, nepoatei si in contract este stipulat că terenul devine proprietatea exclusivă a nepoatei iar clădirea devine proprietatea ambilor soți, poate cetățeanul belgian să doneze sau vândă acel teren? Sau au vreo cotă parte din el și părinții sau fratele nepoatei mele?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator

Alte discuții în legătură

Bună seara! cum pot clarifica regimul juridic al unei constructii, intrucat nu detin titlu de proprietate asupra terenului. soțul a primit prin succesiune, în urma decesului ... ANDRE- IA ANDRE- IA Bună seara! Soțul a primit prin succesiune, în urma decesului fostei soții un teren intravilan. Acesta reprezinta acum moștenire și proprietari asupra ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sper ca ma puteți ajuta cu o moștenire foarte complicata. ... Daiceai Daiceai Buna ziua Sper ca m-a puteți ajuta cu o moștenire foarte complicata. Tatăl decedat in 98 ,mama decedata în 2012 Nu sa făcut succesiune din cauza ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui contract de donatie bcpi.in bcpi.in tatal meu si cu fratele lui sunt coproprietarii un imobil(teren si casa);pe constructii are fiecare certificat de mostenitor(tata a acceptat mostenirea de la ... (vezi toată discuția)