Contractul de donatie intre soti, este prevazut de Dreptul Civil
Este o varietate a contractului de donatie de specificul caruia este faptul ca donatorul si donatarul sunt sot si sotie.
El poate avea ca obiect numai bunuri proprii ale sotului donator care devin astfel bunuri proprii ale sotului donatar cu exceptia ipotezei cand s-a stipulat expres intrarea lor in comunitatea de bunuri a sotilor. In acest din urma caz contractul are ca efect convertirea dreptului de proprietate exclusiva a sotului donator asupra bunului donat intr-un drept de proprietate comuna in devalmasie a ambilor soti.
Acest contract de donatie este supus unor reguli speciale, derogatorii de la dreptul comun aplicabil donatiilor: a) art.937 Cod Civil prevede
ca orice donatie facuta intre soti in timpul casatoriei este revocabila; b) contractul de donatie este valabil chiar daca s-a facut sub conditie potestativa, chiar daca prin acest contract se instituie in sarcina donatarului datoriile nedeterminate ale donatorului si chiar daca acesta din urma si-a rezervat dreptul de a dispune de bunurile daruite.