avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire Permis,. Sunt condamnat la trei ani cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire Permis,. Sunt condamnat la trei ani cu suspendare ...

Redobindire Permis,. Sunt condamnat la trei ani cu suspendare pentru conducere cu alcool si am pedeapsa complementara de 3 ani interzicere de a conduce autovehicul , ramas definitiv din decembrie 2022 , intrebarea este daca pot depune o cerere dupa decembrie 2023 catre Judecator ca sa pot redobandi permisul de conducere. mentionez ca asta mi s-a propus la probatiune.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:01, 4 Iulie 2023
Ce s-a intamplat cu persmisul dvs.? A fost anulat ?
din cate stiu se anuleaza din oficiu
Potrivit art. 114 alin. (1) lit. b) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, anularea permisului de conducere se dispune în situația în care “titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă” pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În situația în care s-ar dispune condamnarea la pedeapsa cu închisoarea sau cu amenda penală pentru una dintre aceste infracțiuni, persoana al cărei permis de conducere a fost anulat poate dobândi din nou dreptul de a conduce doar prin prezentarea la examen în termen de un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere [art. 116 alin. (1) lit. b) din O.U.G. nr. 195/2002].

Termenul curge de la momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Și cum rămâne cu pedeapsa complementară, cea de interzicere pe 3 ani a dreptului de a conduce ?

Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
latka, utilizator
am inteles , dar la probatiune mi-au zis ca daca depun cerere sa pot conduce iar , judecatorului ii sta in putere sa dea aviz cererii (precizez ca convertit pedeapsa de inchisoare este echivalent cu trei ani cu suspendare) , ... intrebarea mea este daca depun cerere sa-mi redobandesc dreptul de a conduce poate judecatorul sa ia o decizie in favoarea mea ?
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
dmisi, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista o cale sa am carnet mai repede (daca da cand si cum ) ... dmisi dmisi Exista o cale sa am carnet mai repede (daca da cand si cum ) cu o condamnare cu suspendare (de 3 ani ) si pedeapsa complementara de interzicere de a conduce ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare cu aplic.art 81 c.pen.- cand pot redobandi permisul de conducere? aacris aacris Solutie: Condamnă pe inculpatul x pentru săvârşirea infracţiunilor: - sfidarea organelor judiciare prev. şi ped. de art. 2721 Cod penal, cu aplicarea ... (vezi toată discuția)