avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... suport legal reabilitare termica individuala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

suport legal reabilitare termica individuala

Buna ziua.
Locuiesc la etajul 2 al unui bloc construit din beton. Avem centrala si geamuri termopan si totusi in perioada de iarna platim 5 mil lei pe luna si nu reusim sa facem mai mult de 20 grade in casa. In primavara am decis sa izolam blocul pe dinafara dar doar noi deoarece din 19 locatari doar 10 sunt de acord cu izolarea pe banii nostrii si nici nu doresc sa punem noi banii pentru cei care nu sunt de acord. Specific ca nu apartinem de nici o asociatie de locatari deoarece in orasul nostru nici nu cred ca mai exista astfer de asociatii. Asa ca ne-a ramas sa o facem pe cont propriu.
Ce repersursiuni pot avea loc? Cam cat costa amenda? Daca respectam culoarea si tipul de vopsea care este in prezen pe fatada blocului mai primim amenda? Care ar fi o cale legala, daca exista, pentru a putea face izolarea doar pe partea noastra?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 13:44, 28 Ianuarie 2010
@ielciu anca,
Sunt bune intrebarile dvs., intrebari care au mai fost formulate de altfel, aici pe forum.
Pentru a scapa de aceste griji este nevoie sa mergeti la primaria din localitate, mai exact la biroul disciplina in constructii unde vi se vor da toate informatiile de care aveti nevoie. Si in marile orase s-a pus aceasta problema. La inceput s-a spus ca este nevoie de autorizatie de constructie, apoi s-a dat drumul "la liber" - chiar s-au facut anunturi in presa. Deci prin efectuarea unei termoizolari, in principiu nu se schimba aspecul exterior al blocului, daca se mai tine cont si de culoarea initiala. Deci mergeti la primarie!
@Ielciu Anca
Ceea ce doriti sa faceti dvs. nu este reabilitare ci doar izolare termica.
Daca nu sunteti constituiti in Asociatie atunci face totul pe cont propriu fara niciun fel de teama, doar ca va trebui sa stabiliti de la bun inceput cu ceilalti vecini ce si cum( adica polistirenul sa nu fie la unu' de 5 si la altul de 10, vopseaua/varul ar fi bine sa fie cumparata deodata pentru nu a avea "surprize" de nuanta, etc.).
Puteti folosi si alta culoare, fata de cea actuala, atata timp cat nu este una stridenta(gen portocaliu, rosu aprins, etc.). Orientati-va catre culori calde si pale.
In plus Statul, prin institutiile sale, incurajeaza si sutine (cel putin teoretic!) cresterea confortului termic in astfel de imobile.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare exterioara a blocului de locuinte PD PD Buna ziua, Suntem o Asociatia de Proprietari din Timisoara si dorim sa izolam exterior blocul (anvelopam) cu polistiren. Am fost la Primaria Timisoara si am ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)
Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)