Buna ziua,
am cumparat cu credit ipotecar un imobil vechi.. Vreau sa renovez, repar si reabilitez termic, Trebuie sa fac asta cu Autorizatie de Construire pentru ca imobilul este in zona de protectie a unui monument. Am cerut acordul bancii. I-am trimis memoriul tehnic cu descrierea tuturor lucrarilor si acum banca imi mai cere :
Referitor la solicitarea dumneavoastra colegii au nevoie de urmatoarele informatii:
durata lucrarilor;
sumele necesare finantarii lucrarilor
sursele de finantare
Totodata , ni se solicita prezentarea unui imobil suplimentar- pentru garantarea creditului ipotecar in mod provizoriu.
Primele 3 puncte le acopar, fireste. Dar ultimul mi se pare un abuz. Pot sa combat aceasta solicitare? Cum? Mentionez ca nu detin un imobil suplimentar.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. ce suma considera banca drept acoperitoare? ipoteca e o chestie generica.
2. nu este o cerinta legala, ci una comerciala, a bancii. e vorba de o garantie suplimentara si temporara.
3. explorati variantele: puteti face o asigurare suplimentara pentru durata lucrarilor, daca banca o accepta. puteti ruga o ruda/ un prieten sa gajeze, daca doreste. exista si alte variante.
Primele 3 cerințe, OK, însă a 4-a cerință este o încercare abuzivă de constituire a unei garanții suplimentare.
Refuzați, mai ales având în vedere că valoarea imobilului o o să crească f mult după renovare, iar ipoteca pe imobil (care mă gândesc că există) va deveni mai puternică.
Multumesc pentru raspuns. Am reusit sa obtinem acordul fara ipoteca suplimentara. Era absolut abuziv si inacceptabil. Banca, prin functionarul zelos si disciplinat executa si mai pune si de la el.
Prima casa
ada_mazuru
Prima casa sau finantare pentru casa. De ce acte am nevoie ca sa obtin un credit pentru prima casa sau finantare la blocurile noi pentru un apartament. ... (vezi toată discuția)