avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Garantul ipotecar al unei firme in faliment ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Garantul ipotecar al unei firme in faliment (lichidare) poate fi executat de creditorul banca ?

Buna ziua. Firma unui prieten a cumparat prin credit ipotecar un imobil. Banca a cerut o garantie ipotecara suplimentara. Am acceptat sa garantez suplimentar cu apartamentul meu (mult mai valoros ca apartamentul luat prin credit). Firma a intrat in faliment si e acum in lichidare. Banca s-a inscris la masa credala cu toata suma datorata plus dobanzi. Se asteapta vanzarea imobilului cumparat (proprietatea firmei in lichidare) pe care banca are ipoteca. Dar exista si ANAF ca si creditor garantat (inscriere in arhiva) . Valoarea imobilului nu va acoperii integral debitul. Banca se poate indrepta impotriva mea sa imi execute apartamentul ? Daca da, pentru ce suma ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
danilus, utilizator
Cel mai recent răspuns: danilus , utilizator 17:32, 9 Aprilie 2019
nimeni nu are un raspuns ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare fidejusor TudorHR TudorHR Buna ziua, Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)
Ipoteca sbpackard170 sbpackard170 In anul 1998 am ipotecat un teren care imi apartine ca persoana fizica in favoarea unei banci pentru un credit acordat unei firme. Firma a intrat in faliment ... (vezi toată discuția)