avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... IPOTECA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

IPOTECA

In anul 1998 am ipotecat un teren care imi apartine ca persoana fizica in favoarea unei banci pentru un credit acordat unei firme. Firma a intrat in faliment si procedura a foet inchisa, firma radiata, iar terenul nu a fost executat. Terenul a ramas cu ipoteca pe el. Credeti ca banca ar putea sa-mi dea radiere de ipoteca in conditiile in care procedura de faliment a fost inchisa ? Nu m-as grabi sa merg la banca pana nu ma documentez, poate ca se trezesc sa-mi execute acum terenul.
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 21:22, 28 Noiembrie 2014
Teoretic nu ar trebui sa mai aveti probleme, banca avea o creanta garantata cu o ipoteca pe care o putea executa in vederea recuperarii. Daca nu a facut-o pana la momentul radierii societatii, adica incetarea existentei societatii, nu o mai poate face. Terenul ar fi fost executat silit in schimbul creantei, ori cum creanta nu mai exista, ipoteca nu se mai justifica, deci nici o eventuala executare silita.
De ce credeti ca nu mai exista creanta daca firma a fost radiata? Se paote ca in urma falimentului creantele sa nu fi fost acoperite in totalitate iar creditorii au tot dreptul de a se indrepta imporeiva garantilor. Ca nu au facut-o pana la acesta data e problema lor.
Vedeti ce s-a intamplat cu dosarul de insolventa, daca s-a recuperat creanta si ulterior luati o decizie.
Daca s-a recuperat creanta solicitati bancii sa radieze ipoteca. Daca nu, vedeti la ce data s-a nascut dreptul de a cere executraea silita si cat timp a trecut pana acum. Daca au trecut mai mult de 10 ani puteti sa solicitati radierea ipotecii. Dcaa nu, taceti malc, asteptati pana se implineste termenul de 10 ani si solicitati radierea ipotecii.
Conform procedurii falimentului toti creditorii societatii au fost notificati pentru inscrierea creantelor lor in tabelul creditorilor. Teoretic banca s-a inscris la masa credala si din valorificarea activelor societatii si-a recuperat creanta, altfel ar fi executat garantia, respectiv ipoteca, care o avea instituita in favoarea sa.
Cel mai bine este ca inainte de a solicita bancii radierea ipotecii sa verificati daca aceasta si-a recuperat creanta pe care a avut-o asupra societatii. Daca si-a recuperat-o puteti cere linistit radierea ipotecii.
Banca nu si-a recuperat creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ipoteca danielmitroi danielmitroi Buna ziua, Am si eu o intrebare: Daca un apartament este pus gaj(ipotecat) la o banca pentru o firma care a obtinut o linie de credit iar unicul proprietar ... (vezi toată discuția)
Executare silita acirolf acirolf Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a ... (vezi toată discuția)
Cum se executa o sentinta de atragere??? MIXAM MIXAM Exista sentinta de atragere a raspunderii persoanelor responsabile promovata in temeiul art. 138 al. 1 lit a, prin care jud sindic a admis in parte actiunea ... (vezi toată discuția)