avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Va rog frumos, mă poate lamuri cineva, am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Va rog frumos, mă poate lamuri cineva, am fost in ...

Buna ziua!
Va rog frumos, mă poate lamuri cineva, am fost in delegatie, trimisa de firma la care lucrez , dar pt ziua în care am efectuat deplasarea între localitatea de domiciliu și localitatea in care urma sa lucrez nu am primit diurna. Am fost trecută în pontaj ca fiind liberă. E legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 10 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal .. Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data și ora plecării până la data și ora înapoierii mijlocului de transport din și în localitatea unde își are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.
Va mulțumesc frumos pt răspuns, tot nu sunt pe deplin lămurită: in data plecării din localitatea mea de domiciliu către localitatea unde urma să-mi desfășor activitatea, in pontaj, am fost trecută liber. La ora 13 am plecat spre gara, la orele 18 am ajuns in localitatea unde urma să-mi desfășor activitatea. In ziua respectiva nu am primit nici diurna, nici tichet de masa. Nu mai înțeleg, doar nu am plecat în interes personal? Diurna mi s-a acordat și în ziua în care am plecat din localitatea respectivă către casa. Nu înțeleg logica lor.
Diurna se calculeaza incepand cu data/ora plecarii ..sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! scuze, poate sunt eu mai grea de cap, efectiv și ... nmg30 nmg30 Buna ziua! Scuze, poate sunt eu mai grea de cap, efectiv și la ITM e un răspuns evaziv. Deci prezint punctual: pe 23 mai, ora 13 plec din casa, spre gara, la ... (vezi toată discuția)
Diurna Cumpanasoiu Cumpanasoiu Daca am plecat in delegatie luni la ora 6 iar la ora 14.30 am inceput lucrul fiind schimbul 2 pe aceasta zi am dreptul la diurna? Mentionez cu sunt detasata in ... (vezi toată discuția)
Diurna catalin.todirica catalin.todirica Buna ziua! as dori sa stiu care este perioada penrtru care pot cere diurna in explemplul urmator. mentionez ca deplasarea a fost in interiorul tarii si nu am ... (vezi toată discuția)